hur man byter stolsben

hur man byter stolsben

Över tiden är en stol ben mottagliga för slitage som orsakar splittring , brott och nöta i lederna . Överdriven glidande , flytta och floppa ner med kraft , förkorta livet på någon stol ben . En ersättare ben kan köpas på snickeri-och möbelaffärer . Detta , tillsammans med rätt verktyg , kommer att förlänga existensen av din stol . ersätta en eller flera stolsben är en uppgift som hjälper dig att undvika det dyrare alternativet att köpa en ny stol

Du behöver :
plast presenning .
Drill .
Måttband.
Trälim.
Sandpapper.
Ersättning ben .
Garn.
Längd av trä .


1 .
Placera en plast presenning på golvet och stolen på toppen av tarp . Detta kommer att skydda mot fläckar och rester från lim och trä partiklar .
2 .
Ta bort den trasiga stolen benet och mäta dess längd . Att ersätta ben ska ha exakt samma mått . Om ersättning är för lång kommer man behöva slipa ner den . I det sällsynta fall att ersättning är två korta , kommer du att behöva slipa ner de återstående tre ben . Se till toppen av benet är samma diameter som den gamla benet om den behöver få plats i ett uttag på undersidan av stolen.
3 .
Mät på brutet ben i exakta läge och diameter eventuella bårar och överföra mätningen till nya benet med en penna varumärke . En bår är en trä stav som ansluter stolsben , normalt löper längs ner på stolen . Borra ett hål rätt diameter och djup i ersättning benet vid markeringen . Denna öppning skall hysa bår i ersättning benet .
4 .
Clean gammalt lim från ändarna på bår originalet till stolen och från uttaget som höll den ursprungliga ben på undersidan av stolen med sandpapper .

5 .
Pensla ena änden av bår med ett tunt lager trälim . Sätt i pluggen i hålet på din ersättning ben och håller i ett par minuter att ställa upp limmet .
6 .
Coat andra änden av pluggen igen med din trälim . Skjut pluggen i hålet på motsvarande benet . Applicera lim till toppen och övre kanten av den nya stolen benet och passa in undersidan av stolen.
7 .
Wrap snöre flera gånger mellan den nya benet och den som den är ansluten till med båren . Wrap strax över eller strax under båren . Sätt en pinne eller korta längd av trä i mitten av garn och rotera pinnen så de garn spänner runt det , agerar som en klämma för att dra benen tätt till båren. Justera garn så pinnen vilar mot båren och inte tvinnas . Låt det sitta tills limmet torkat ordentligt.

tips och varningar


 • Slutför ersättande benet i matchande färg eller färg .


 • Relaterade artiklar


  hur isär en säng sömn antal
  hur till göra min soffa mer bekväm
  hur man bygger en enkel bänk
  hur att renovera möbler aluminium uteplats
  skillnaden mellan dubbla & Queen sänggavlar
  instruktioner om hur man monterar en Adirondack stol
  hur man målar ett träbord svart
  Kostnaden för fordonsreparationslackering möbler
  hur man demonterar en futon
  hur man gör en dagbädd från en spjälsäng