kan återställa antika tall

kan återställa antika tall

Antique tall är en rejäl trä , och en naturligt vacker trä, med olika mönster i säden . Vissa mönster i antik furu inte kräver tillsats av färg färg när du återställer , och helt enkelt dra nytta av en blank lack att försegla i skogen . Vissa typer av tall är vanligt , och ser bättre ut med tillägg av färg eller måla efter restaureringen är klar . De flesta antika furu blir lätt torr och sprucken eftersom tall är ett poröst trä . Om de antika tall trämöbler inte var ordentligt omhändertagna kommer tall visas spröda , med skador på ytan.

Du behöver:
Gamla tidningen
. Andningsmask.
Disponibel plasthandskar.
Elektrisk slipmaskin.
320-slippapper.
Tack trasa.
Rengör penslar.
Kemisk färgborttagning agent .
Skrapning verktyg.
Spackelspade.
Gel fläcken.
Medelglättat latex lackfärg .
Primer.
Roller .
Lack.
150-slippapper.


1 .
Bred gamla tidningen på golvet runt arbetsplatsen för att skydda från trädamm . Sätt på en ansiktsmask och disponibel plasthandskar . Öppna upp fönster för lämplig ventilation och täta ventiler luftkonditionering, så att trädamm inte omlopp i hela bostaden . Arbetet med möbler utanför om vädret tillåter.
2 .
Sand stora bitar av furumöbler med en elektrisk slipmaskin , eller använda 320-slippapper till sand känsliga och små bitar av antika möbler för hand . Sand i fiberriktningen , och ta bort trädamm med en please trasa eller ren pensel .
3 .
Strip antika furu möbler . En kemisk färgborttagning agent kommer att ta bort gamla lager av färg flisas och envis finish som inte lätt kan ta av slipning . Doppa en ren pensel i separeringsapparaten agent, och gäller för virke i slät , även stroke . Vänta på att strippa agent att bubbla , och skrapa bort på ytan med ett skrapande verktyg , till exempel en spackel .
4 .
Bets antika möbler furu när det väl är slipat eller strippad . Välj en fläck nära den naturliga färg eller en smula mörkare , för att framhäva rikedomen i trä . Använd en återfuktande gel fläck gjorda för furu , och tillämpa två skikt, med en ren pensel . Låt första lagret torka innan en andra gång .
5 .
Paint vanlig furu i stället för fläckar, om färg önskas . Använd en halvblank , latex lackfärg i valfri färg . Applicera en primer innan du lägger färg . Ta en ren pensel och måla ett tunt lager primer jämnt in i ytan . Låt torka , och tillämpa den första lager färg med en ren pensel . Applicera andra skiktet efter det första skiktet är torrt i smidig även stroke , eller använda en roller .
6 .
Lackera färgade eller målade möbler med klarlack , att försegla inom trä-och färg . Använd en lack som är både vatten-och insektsnät . Applicera två lager . Låt det första skiktet torka , sedan sand lätt med 150-slippapper . Inte över-sand eller ta bort lack , bara grova ytan nog så att det andra lagret lack sjunker i trä och säden . Applicera andra lager fernissa efter avlägsnande av trädamm med en ren pensel och låt torka .


Relaterade artiklar


dvd rack idéer
vad är en piano gångjärn ?
hur man kan återställa en trä hög stol
diy sovrumsmöbler
DIY huvudgavel för en säng
hur man använder en konsol bord som ett skrivbord
hur vattenskyddad trämöbler
hur du lagrar skinnmöbler i minusgrader
skinnsoffa rengöringsprodukter
soffa vs kärlek sits