retro - funky sätt att dekorera gamla möbler

retro - funky sätt att dekorera gamla möbler

Inredning gamla möbler att ha en retro och funky titta kan förvandla en tråkig men kvaliteten bit praktisk inredning till ett konstverk för ditt hem . Inte bara redecorating din nuvarande möbler kostar mindre än att köpa nya objekt , och hjälper dig att uttrycka din kreativitet och införliva din personlighet i ditt hem .

Crackle Målning

Crackle målning kommer att ge din trämöbler en bedrövad , funky look och är extremt lätt att göra. Slipa trämöbler att ta bort färg , lack eller rester från trä att skapa en smidig arbetsyta . Måla hela träytan av möblerna med valfri färg . Låt färgen torka och lägga till en spraka medium till möbler med en pensel i ett slumpmässigt mönster . När spraka mediet är klibbig och nästan torr , måla över den med en annan färg av färg . Mediet gör att det översta lagret av färg att knäcka , avslöjar den första färgen under den .Med två drastiskt olika färger kommer att ge möblerna ett mer funky , vilda blick Medan du använder komplementfärger kommer att ha en mer subtil effekt .

Antiqued kanter

Om du vill behålla din retro redecorating diskret och enkel , antiquing kanterna på dina trämöbler är ett lämpligt val . Slipa hela ytan av möbler för att ta bort färg , lack eller rester . Måla möbler med en benvit eller antika gul nyans av färg , och låt det torka . Placera sedan en liten klick vax-base metallfinish i en mörkbrun på ditt pekfinger . Gnid fingret längs den upphöjda räfflor eller vassa kanter på möbler . Detta kommer att ge en illusion av att färgen har " försvunnit " av möblerna i platser där slitage skulle uppstå naturligt .

Trä applikationer

Trä appliqués ge trämöbler illusion av utsmyckade sniderier , och är mycket lätt lägga till alla plana träytor. Applicera en tunn linje av trälim till baksidan kanterna på applikationer , och tryck fast den trämöbler om så önskas .Om färgen på applikationer inte matchar färgen på dina möbler , kan du måla helt enkelt över båda använder samma färg för att de matchar .

Retro Tyg

För tygklädda möbler , såsom stolar och bänkar kan retro tyger användas för att klä möbler och ge den ett helt nytt utseende . Mät en bit retro -tema tyg som är flera inches större än den yta du kommer att reupholstering . Börjar på klockan 12 och arbeta medurs , sträck ut tyget så hårt du kan för att undersidan av möbler och häfta det på plats med en häftpistol . Kom ihåg att släta ut rynkor och veck som du gör din väg runt möblerna .


Relaterade artiklar


Definitionen av en kudde mjuk madrass
gratis hem rättsmedel för att ta bort tjära bort av möbler
hur man bygger en inbyggd fönsterplats
hur man gör ett mjukt barn stol
hur man bygger enheter kontor vägg
Teak Sealer vs teak olja
vad är grönt kontorsmöbler ?
typer av bäddmadrass överdrag för queen-size sängar
hur man rengör möbler i mahogny
hur du tar bort lådor från min Kathy Ireland dresser