typer av trä handgjorda stolar

typer av trä handgjorda stolar

Du behöver:
Handdukar
. Små bukten ficklampa .
Lång standard skruvmejsel .
Tång.
Ratchet set.
Silikonfett (tillval).
Tigersåg.
Sandpapper (tillval) .

Stolar har gjorts för hand i århundraden, och trots att de flesta möbler tillverkas idag med maskiner , en del hantverkare fortsätta att göra stolar för hand . Ett handgjort stol kan vara mer än bara en plats att sitta , det kan vara ett föremål av skönhet och något som ska delas av generationer i en familj .

gungstolar

Före tillkomsten av det stoppade fåtöljen var gungstolen oftast den mest bekväma stolen i huset . Rockers kännetecknas av långa böjda träbitar fäst på fötterna , vilket gör att barnvakten att klippa bakåt och framåt . De flesta rockers också ristat säten , armstöd och profilerade ryggen för maximal komfort . Rockers var mycket vanliga under kolonialtiden , och några av de ursprungliga verk från denna epok nu hämta enorma priser på antika auktioner . Hand byggandet av gungstolar tillåter funktioner som är mycket svåra att efterlikna med maskiner , till exempel flytande linjer som gör gick bitar av trä såsom benet och rocker verkar vara ett enda formulär. Den sena Befälhavaren Woodworker Sam Maloof var en mästare i denna stil .

Morris Stolar

Det utmärkande draget för en länsstol är den justerbara ryggen som är fäst vid stolsitsen med gångjärn och stöds av en bit av trä som sträcker sig över armarna bakom ryggen . Den länsstol fick sitt namn från den brittiske designern William Morris , men det finns vissa historiska frågan om Morris faktiskt designat. De flesta Morris stolar omfatta stoppade dynor på ryggen och sitsen , men deras ramar har traditionellt tillverkade av trä för över 100 år . Den länsstol är central för konst -och hantverk stil som blomstrade i början 20th century och uppmuntras handgjorda enkelhet som en reaktion på vad dessa hantverkare såg som alltför utsmyckning av viktoriansk stil .

Dining Room Stolar

En utmaning för varje hantverkare är att bygga en komplett uppsättning av matsal stolar . Traditionella uppsättningar Matsalsstolar omfatta sex sidor stolar utan armar och antingen en eller två stolar designade för cheferna i tabellen och med armstöd . Handen bearbetning av en uppsättning av åtta stolar är ett betydande arbete , och utan automatisk precision elverktyg , det kräver viss skicklighet för att skapa stolar som alla ser likadana ut . Ställer av restauranger stolar är oftast byggd som en uppsättning med tabellen att de sitter runt .


Relaterade artiklar


hur man fixar strimlad lädersäten
instruktioner för en hopfällbar stol överdrag
hur till återvinna en fotpall
modern stol stilar
hur du monterar en krubba
göra slut tabeller
hur reparera kantstötta styrelse för sovrumsmöbler
typer av inbyggda sängar
hur man gör en bordsskiva från trägolv
vad är en enda madrass ?