Hur identifierar jag en gammal trä klocka utan glas ?

Hur identifierar jag en gammal trä klocka utan glas ?

Gamla trä klockor är ofta vidare från generation till generation . Ibland plocka upp dem från antikviteter marknader eller auktioner . Identifierar tillverkaren , ålder och värde kan vara intressant och givande . Trä klockor gjordes först i England på 1700-talet , men väldigt få kvar från denna tid . Många trä klockor ser gammal, men är faktiskt relativt nytt . Ju mer information du har om klockan desto lättare är det att identifiera den och dess värde

Du behöver : .
Två 2-inch-by-24-inch-by-1/2-inch trä ( säte och ryggstödet lameller ) .
Två 1/2-inch-by-16-inch trä ( framben ) .
Två 1/2-inch-by-161/2-inch trä ( bakben ) .
Två 1/2-inch-by-14-inch trä ( stolsskenorna ) .
Två 1/2-inch-by-18-inch trä ( ryggstöd skenor ) .
Två 1/2-inch-by-16-inch trä ( armstöd ) .
Saw.
Skruvmejsel.
20 1/8-inch-by-2-inch träskruvar .
Måttband .


1 .
Titta på sidan av klockan . Tillverkarna sätter ofta en liten markering i ansiktet . Märket kan vara graverad eller tryckt , så titta noga . Om du inte kan se någon märkning i ansiktet , titta in på baksidan av klockan . Det kan finnas ett papper eller en gravyr inkapslad inne .
2 .
Kontrollera alla över klockan för en symbol . Vissa tillverkare stämpel ett varumärke eller en symbol på klockan . Det kan vara allt från en bokstavskombination till en fågel.
3 .
Titta på hjul och trimning . Engelska och europeiska klockor är ofta gjorda av rent trä från topp till botten . Amerikanska klockor tenderar att ha bitar av metall ingår i trä . Massproduktion av amerikanska klockor började i mitten av 1800-talet , så om din klocka har metalldelar är det sannolikt amerikanska och från denna tid .
4 .
Kontrollera om varumärken som betyder ursprungslandet . Amerikanska klockor är märkta med ordet " klappa " och ha en hashtag följt av ett tal . Tyska klockor har bokstäverna DRP , franska klockor säga " Brevet " på dem , och italienska klockor säga " . Brevetti "
5
Skriv ner alla märken och symboler som du kan hitta på . klocka . Sök på Internet för betydelsen av varje kod eller symbol , eller ta informationen till en klocka maker som hjälper dig att avkoda det .


Relaterade artiklar


hur en skrift topp skrivbord glas
hur man gör en spjäla tillbaka trä tillbaka stolen in i ett vardagsrum accent stol
polyuretan vs latex madrass
hur man bygger ett bord matsal med handverktyg
hur till låsa upp ett arkivskåp när nyckeln försvinner
nackdelar med justerbara luftmadrass sängar
motiv för att göra sängen sänggavlar
DIY : hörnbord
hur man målar falska trämöbler
hur man refinish ett laminat byrå