Tempur- madrass faror

Tempur- madrass faror

Memory skum madrasser i allmänhet inte är farliga , kan dock personer med känsliga överväga att bygga potentiellt farliga . Tempur- madrasser är tillverkade av en unik, patenterad skum formel som skapats från företagets egen version av NASA : s ursprungliga minne skum . Enligt Mattressreviewer. com , är den exakta formeln strängt bevakade , men det är inte marknadsförs som en naturlig eller ekologisk formel . Myfoammattress. net visar att de kemikalier som används för att skapa icke- ekologisk minne skum kan skapa hälsorisker .

kemiska faror

Som icke- ekologiska eller naturliga skumgummimadrasser bryta ned med tid och användning , de kemikalier som de är gjorda med kan frigöra skadliga gaser i luften , enligt hemsidan Min skummadrass . Dessa kemikalier kan nämnas formaldehyd , bekämpningsmedel för att förhindra vägglöss och insektsangrepp , flamskyddsmedel för säkerhet och dioxiner . Dessutom har kommit petroleum-base skum nyligen i blåsväder för deras möjligheter att innehålla cancerframkallande kemikalier .

Ytterligare Negativa

Förutom de möjliga kemiska faror som en madrass som Tempur- , konsument- på SleepLiketheDead. com rapportera andra kund-målet negativ omfatta det höga priset på madrassen , obehaglig lukt inledande , svårigheter att flytta på grund av sin tyngd och att det håller kroppsvärmen , så det sover varmare . Vissa kunder klagar också på att i kyla madrassen kan känna för hård , nästan hård .

Farliga

Mattressreviewer. com beskriver konturering inslag i Tempur- som ett av sina mest populära funktioner. Men för föräldrar sover spädbarn i sin säng med dem, att konturering funktionen kan innebära en kvävning fara . Dessutom gör den temperatur-känsliga natur Tempur- använda en elektrisk filt rekommenderas inte. Eftersom Tempur- bibehåller mer kroppsvärme än en vanlig mattresss , kombinera den med den ökade värmen från en elektrisk filt kan överhettas den sovande .

Alternativ

Organiska eller helt naturliga skummadrass, enligt min skummadrass , är tillverkade av produkter som inte är blekta, färgade, härdad eller lös på konstgjord väg . Naturliga och ekologiska madrasser är tillverkade av ekologisk latex och /eller ekologisk ull , eller ekologisk bomull som inte innehåller konstgjorda tillsatser för att förbättra materialens naturliga egenskaper . Dessa produkter består i regel av en fast inre lager av naturlatex och ett yttre lager av bomull eller ull för komfort .

Överväganden

off-gasning eller lukt att Tempur- madrassen avger när första oförpackade kan vara stark och avskräckande för många konsumenter. Att sätta det direkt på en säng är inte att rekommendera. Tillverkaren föreslår att madrassen öppnas och som platt för några dagar före användning , så att den tid att växa till sin fulla tjocklek och för lukt att försvinna .


Relaterade artiklar


tekniker på fordonsreparationslackering gamla möbler
picknick bord bänkar instruktioner
gör det själv lackering av träbord
anatomi lampfattningar
den bästa madrassen för en slat säng
hur man städa upp på mattor
hur reparera en tabell trä matsal
hur du lagrar skinnmöbler i minusgrader
hur till återvinna en fotpall
alternativ till en ned fjäderbolster