hur man bygger klädsel möbler

hur man bygger klädsel möbler

Stoppade möbler är någon typ av möbler som har klädsel på den, såsom soffor , stolar och bänkar . Stoppade möbler har ofta någon typ av dyna , stoppning , ram och fjädermekanism . De kuddar , stoppning och våren lägger till stöd och tjocklek till stoppade möbler . Ramen är strukturen på möbler , medan klädseln är yttertyget

Du behöver : .
Frame
Ugnstorkade lövträd .
Ek , lönn eller ask .
Dymlingar.
Trä epoxilim .
Clamp.
Corner block .
Skruvmejsel.
Center ben .
Tjockt trä ben .
Åtta sätt hand-bundna våren .
Sadelgjord.
Garn.
Med hög densitet polyuretanskum insvept i Dacron .
Spring spolar ner .
Klädsel.
Polyester .
Bomull och rayon .
Klädsel sax .
Klädsel stift.
Häftapparat .


1 .
Bestäm vilken typ av stoppade möbler du vill bygga . Få relevanta ram från en virke eller möbler leverans butik , eller bygga en egen med hjälp ugnstorkade lövträd . Använd ek, lönn eller ask när man bygger en möbel ram . Bli medlem i ramen med sektionering trä i form av en ram med dymlingar , för att säkerställa att träram är säker . Du kommer också vill använda trä epoxilim tillsammans med dymlingar . Spänn ram på plats tills limmet har torkat .
2 .
Använd hörnet block på ramen efter att det doweled och limmas . Skruva block på plats med en skruvmejsel för att lägga till extra hållbarhet. Använd centrum benen på ramen för ytterligare stöd och välj tjockt trä ben i allmänhet att fästa på ramen .
3 .
Lägg våren till ramen . Använd en åtta sätt hand- bundna våren för soffor och större stolar . Fäst till botten av i soffan med sadelgjord , och slips med snöre på toppen och genom var och en av de intilliggande åtta rullar för att förhindra att fjädern från skiftande .
4 .
Tie våren tätt i ramen av trä genom att linda tråden runt träet och genom mitten på rullarna, dra hårt så att våren är sätet i nivå med ramen , men ändå inte kan sjunka . Upprepa processen tills spolar av våren är fast monterade i ramen . Fäst tråden i ramen på starka dubbla eller tredubbla knop .
5 .
Pad ramen nästa . Använd hög densitet polyuretanskum inlindad i Dacron för stoppning , eller välj våren ner spolar som är i mellan stoppning redan . Detta lägger till stöd och extra stötdämpning .
6 .
klä möbler sista , med hjälp av valfritt material i färg och mönster som är för att passa dig . Välj ett grövre material för soffa kuddar , såsom tätvävd polyester eller bomull och rayon med acetat , för en mjukare tyg .
7 .
Har tyget före medelstora Efter mätning av möbler , eller använda två till tre meter tyg per möbel , och skär tyg med stoppning sax , efter mätningar . Nåla fast tyget på plats med stoppning stift medan draperad över möblerna för att få en uppfattning om rätt storlek . Klipp bort överflödigt tyg borta .
8 .
klä baksidan av möbler , dra tyget hårt som du gå längs. Häfta ihop tyget på sidorna i ramen på möbler , med en häftpistol , dra tyg hårt som du går upp . Se till att tyget inte gäng i sektioner och föra över till andra sidan och fortsätter häftning hela . Gör armar sista , trimma bort överflödigt material och häfta på plats .


Relaterade artiklar


hur du monterar en poäng stol
hur man målar vit gräsmatta stolar
diy matsal bänk
hur man kan återställa en trä hög stol
hur man : måla på fanerad möbler
stilar i Matsalsstolar
steg för steg instruktioner för att bygga en trä bänk
hur man bifoga en sänggavel
dagbädd vs rulla säng
skillnaden mellan dubbla & Queen sänggavlar