hur man gör PVC-rör möbler

hur man gör PVC-rör möbler

PVC-rör är en lätt och tålig plastslang som används för VVS . Det är lätt tillgänglig på järnhandeln och hem centra förbättring . Röret och kontakter lämpar sig för ändlösa konfigurationer, inklusive möbler . Clever gör- det- självare konstruera objekt som stolar, bord , hyllor och även sängstommar av PVC-rör . Med en bra plan och några allmänna riktlinjer , kan nästan vem som helst göra en möbel av PVC-rör

Du behöver : .
Design plan
Rutat papper.
Penna.
PVC-rör.
PVC anslutningar.
PVC primer.
PVC färg .
PVC cement.
Bågfil eller PVC röravskärare.
Måttband.
Sandpapper.
Trä , band eller annat material .
Skruvar eller annan hårdvara .


1 .
Bestäm vad möbel du vill göra . Leta eller design planerna för möbler . Till exempel kan du ladda ner en plan från Internet eller designa något genom att rita det på papper och räkna ut måtten på bitar som krävs och kontakter .
2 .
Räkna ut vad diametern PVC-rör och vilken typ av kontakter du behöver för möblerna . Ju större diameter röret , desto starkare . Anslutningar finns i en mängd olika konfigurationer som ömsesidig kontakter , gavlar och T- kontakter .
3 .
Samla dina material och de verktyg du behöver för projektet . Förutom de PVC objekt , kommer du antagligen behöva en såg eller röravskärare , måttband , markör och sandpapper . Du kan också behöva en plywoodskiva för en hylla yta eller band för en stol sits .
4 .
använder sågen eller röravskärare att klippa av PVC-rör till längder som anges på planen . Du kan också ha personal på hemmet förbättring butik klippa det åt dig . Sand som har skurna kanter för att bli av grader och ojämna ytor .
5 .
sätta ihop bitarna enligt planen . I allmänhet kommer du in i ändarna av PVC-röret avsnitt i kontakterna . Montera hela pjäsen till att du har alla nödvändiga delar och att de alla passar korrekt .
6 .
isär bitarna en efter en och cement ihop dem igen för att lägga till stabilitet i objekt . Applicera cement med borsten på utsidan av slutet på en pipa avsnitt och sätt tillbaka i kontakten. Detta steg är inte nödvändigt i många fall , men du måste bestämma hur mycket slitage möblerna kommer att få , sedan bestämma om du ska cement det .
7 .
Prime och måla möbler pjäs om du vill. Låt det torka före användning. Se till att använda primer och färg som utsetts särskilt för PVC och så småningom flagna .

tips och varningar


 • Innan monteringen , ta bort den svarta markeringar från PVC- röret med bomull och tvättsprit .
 • Arbeta i väl ventilerat utrymme och slitage redskap såsom skyddsglasögon när du arbetar med sandpapper , cement , primer eller färg .


 • Relaterade artiklar


  diy matsal bänk
  hur man gör ett redaktionellt styrelse
  Hur man monterar en malm sängbord på väggen
  hur man sköter om en Tempur- madrass
  hur reparera en tår i en kräm vinyl soffa
  hur man skyddar en tabell med plexiglas
  hur man bygger en enkel bänk
  design tricks för att höja en soffa för att användas med ett matbord
  hur man sand en ceder bröst
  hur man reparera en läder infällning bord