hur man gör en bänk från en sänggavel & fotsteg

hur man gör en bänk från en sänggavel & fotsteg

En huvudgavel och fotgavel bänk ger sparsam dekoratörer möjlighet att återanvända gamla möbler och minska röran . Beroende på ramstil av sängen , huvudgavel och bänkar fotstegskontakt kan blanda med många dekorera teman . En förnyad huvudgavel och fotgavel bänk är mer personligt än en affären bänk och använder material som du redan har eller kan hitta på loppmarknader , försäljning rota och försäljning varvet

Du behöver : .
Måttband
Markör eller penna.
Cirkelsåg.
Sandpapper.
2 eller fler C-klämmor .
Borra och bits.
2- tums skruvar .
Nivå.
3 till 4 stycken 1x längder av trä .
1 1/2-inch skruvar.
Plywood.
Måla eller bets.
Tätningsmedel .

Att Arms


1 .
Mät längden på fotgavel . Dela mätningen i hälften att hitta centrum och markera platsen på fotgavel . Använd en cirkelsåg för att såga fotbrädet på din center varumärke . Nu har du två sidor som kommer att bli armarna på bänken .
2 .
Sand cut ändarna så de sitter mjukt mot benen på gaveln .
3 .
Placera fotgavel armen så har skurna kanter sitta vinkelrätt mot och spola mot benen på sänggaveln . Kläm fast två stycken tillsammans för stabilitet och sedan märke på sänggaveln där bitarna möts.
4 .
Borra hål genom centrum av era platser genom gaveln och in i fotgavel .

5 .
Sink 2- tums skruvar i din pilot hål med borren . Upprepa processen för att fästa andra fotgavel avsnittet till sänggaveln .

vilket gör stolen Ram


1 .
Mät höjden på bänken och avgöra var du vill sätet . Markera höjden på framsidan av båda fotbrädet armar . Kontrollera dina varumärken med nivå .
2 .
Mät det horisontella avståndet mellan märkena på din fotbrädet armar . Skär en bit 1x trä för att passa dina mått . Denna styrelse kommer att vara det främre stödet styrelsen för stolens ram .
3 .
Mät bredden på din bräda , och hitta och markera centrum . Förborra genom varumärket . Placera styrelsen , mot dig , mot fotgavel armar , foder toppen av styrelsen upp med din tidigare riktats märken .
4 .
Kläm brädan mot fotgavel armar och borra igenom din pilot hål och in i fotbrädet sektioner . Med styrelsen fortfarande fastspänd på plats , att infoga 2- tums skruvar fast kortet horisontellt till fotgavel armarna .
5 .
Mät avståndet mellan främre styrelse av sätet och ner Styrelsen för sänggaveln , som kommer att ramens bakre stöd styrelse . Om bottenplattan inte ens med din stolens front styrelse , mäta och kapa en bit 1x trä och säkra den precis som du gjorde den främre linjen.
6 .
Klipp till två bitar av trä 1x att passa djup sits . Placera den första styrelsen vinkelrätt mellan främre och bakre styrelser stöd . Styrelserna ska passa spola mellan de två , med tanke på styrelsens mot sidorna av bänken nära centrum för stöd .
7 .
Markera platsen för den första brädan på båda främre och bakre stöd styrelser . Åtgärd för att hitta centrum och borra hål genom ditt betyg . Mät och märk mitten av vinkelrätt stöd styrelse och förborra genom ditt varumärke .
8 .
tillbaka styrelse mellan främre och bakre styrelser stöd . Rada upp dina hål och borra en och en halv tum skruv genom att säkerställa styrelsens . Upprepa processen för att fästa den andra vinkelrätt styrelse på andra sidan av sätet . När du är klar bör du ha en grundläggande box ram som kommer att stödja det faktiska sätet .

Fästa Seat


1 .
Mät bredd och längd låda du konstrueras. Den översta av stolen ska vila helt på stöd styrelser .
2 .
Klipp till en bit halv tum tjock plywood för att passa dina mått . Testa passa i styrelsen som glider den på plats ovanpå ramen . Se till att styrelsen inte överlappar eller inte når ditt stöd ram .
3 .
Lie under bänken och använda en markör för att rita om ramen för bänken sitter under plywood . Du kommer att använda dessa riktlinjer för att bestämma var du ska borra din pilot hål på plywood .
4 .
Vrid plywood över att se era platser . Det bör tydligt spegla ramen för sätet . Borra hål genom centrum av var och en av de stöd styrelser " märken , ungefär sex inches isär .
5 .
Sätt plywood tillbaka på toppen av stolen ramen . Se till att din styrhål radas upp korrekt med ramen . Re-borra igenom plywood pilot hål och in i ramen . Uppföljning genom att skruva i en och en halv tum skruvarna för att hålla plywood vid ramen.
6 .
Sand plywood och ramen för en smidig utseende . Avsluta projektet med bets eller färg . Applicera ett lager skyddande tätningsmedel att upprätthålla en kvalitet finish .

tips och varningar


 • I vissa fall kommer fotgavel längd skapa alltför stor för ett säte för komfort . Efter att klippa fotsteg på mitten , mäta hur djupt man vill ha sittplats och trimma lite längd på baksidan kanten .
 • Utöver djup , är höjden viktigt för komfort . När du skapar en plats , bör den översta vara bekvämt i knähöjd . Detta varierar person till person , men i allmänhet bör falla mellan 14 till 20 inches .
 • att minimera uppkomsten av skruvarna , använd L-fästen överallt där du behöver bifoga ett stycke till en annan . Dölj konsolerna genom att säkra dem på insidan av ramen .
 • Använd skyddsglasögon när du arbetar med elverktyg .
 • Borrning styrhålen kan tyckas extra arbete , men det är viktigt för att hålla skruvarna från strippning , knäppa eller skjuter ut i en annan riktning . Den hindrar också trä från splittring försvagar stöd .


 • Relaterade artiklar


  hur man bygger en bänk post lagring med en klädhängare
  hur man gör en hörnbord
  hur reparera en dragkedja på läder möbler
  hur man täcker ett uppdrag fotpall
  skillnaden mellan dubbla & Queen sänggavlar
  användningsområden för gamla möbler
  fordonsreparationslackering och målning toskanska möbler
  hur man bygger planer för en picknick bord
  hur man klä en stol overstuffed
  hur man mäter en california king size- säng för madrassen