hur man gör en hörnbord

hur man gör en hörnbord

Corner tabeller kan ge en matplats för två personer utan att kräva mycket utrymme . Corner bord gjorda av dekorativa lövträd , såsom valnöt , kan lägga elegans till små eller stora rum . Byggandet av hörn tabeller skiljer sig från vanliga rektangulära bord i och med att de kräver särskild uppmärksamhet för att skära exakta vinklar . Rätt verktyg , som en gersågen , kommer att bidra med dessa nedskärningar

Du behöver : .
Skyddsglasögon
Måttband.
2 valnöt styrelser , 1 tum med 4 inches med 36 inches .
Valnöt ombord , 1 tum med 4 inches med 51 inches .
3 valnöt styrelser , 2 inches med 2 inches med 30 inches .
Valnötsfanér plywood , 1 /2 tum , 36 inches med 36 inches .
3 hörnet klämmor .
Trälim.
Cirkelsåg.
Gersågen.
Drill .
3/32-inch borr.
3/8-tums borr .
Skruva pistol.
24 träskruvar , 2 inches .
Trä kitt.
Spackelspade.
Sandpapper , medium och fina betyg .
Tack trasa.
Bets .


1 .
Sätt skyddsglasögon på . Klipp båda ändarna av både 36-tums skivor med gersågen på en 45- graders vinkel . När styrelsen är på kant , bör det se ut som en trapets . Skär 51- tums ombord på samma sätt .
2 .
Kör en sträng lim längs den vinklade ändar 36-tums skivor och klämma ihop ändarna så att de göra en 90 graders vinkel . Kör en sträng lim på kanterna på 51- tums ombord , och klämma det både 36-tums skivor så du har två 45- graders vinkel mellan de tre styrelser . Låt limmet torka. Detta är tabellens ram .
3 .
bort klämmorna. Borra två 3/32-inch styrhål genom de tre hörnen för att förbereda sig för att skruva ihop brädorna . Detta kommer att ge extra slitstyrka . Borra ett 1/4-inch-deep 3/8-tums hål i varje 3/32-inch testhål . Skruva i hålen .
4 .
Placera en 30- tums styrelse i varje hörn . Ändarna på brädorna ska vara i nivå med en sida av ramen. Styrelsen som passar i 90-graders hörn kommer att passa väl , men kommer det att finnas en klyfta mellan den 45-graders hörn och de två andra styrelser . Se till att de är så hårt som de kan vara , och att de är platta på 51- tums ombord . Borra hål och 1/4-tums djupa 3/8-tums hål och skruva fyra skruvar genom varje hörn av ramen och in i sargen .
5 .
Skär valnöt plywood från hörn till hörn med cirkelsåg . Du bör ha två triangulära bitar . Placera båda bitar ovanpå ramen så kanterna av båda är i jämnhöjd med sidorna av ramen . Borra två 3/32-inch hål i varje sida av plywood och i ramen . Borra ett 1/4-inch-deep 3/8-tums hål i varje 3/32-inch hål . Skruva fast plywood i ramen .
6 .
Ansök trä kitt i hålen kring träskruvarna . Låt det torka och slipa bordet med medellång och sedan fin- sandpapper . Torka bordet rent med halshornet trasa och tillämpa bets .


Relaterade artiklar


hur du skyddar madrass hörn
hur man fixar en skinnfåtölj
vad är skillnaden mellan 3 - lb .
hur man skyddar en säng med en premie madrass
hur man stack utomhus avföring
hur man gör trähyllor
hur reparera en dragkedja på läder möbler
hur till återvinna en gungstol dyna
hur man gör en liten trä bord
skillnaden mellan dubbla & Queen sänggavlar