hur man reparera en lampskärm

hur man reparera en lampskärm

Lampskärmar ha en stor inverkan på uppkomsten av ett rum , och när en lampskärm faller i förfall det kan göra hela rummet ser shabby . För en enkel fix för att klippa som lossnat , eller foder som bottnar , helt enkelt tack tyget på plats igen med en limpistol . Den här artikeln handlar mer betydande reparationer till en lampskärm som kräver ersätter utanför skuggan . Utsikterna verkar skrämmande , men tas långsamt och ett steg i taget , kommer du att finna det förvånansvärt enkel

Du behöver : .
Lampshade .
Tyg till nya yttre höljet .
Tyg till nya liner (tillval ).
Hot lim eller textil lim .
Needle.
Tråd som matchar den nya täcker .
Dekorativa lister band .
Sömmerskor stift eller rakt stift .


1 .
Ta bort det yttre lagret på lampskärmen . Om lampskärm har en liner som är i bra form kan den stanna på plats . Om linern behöver bytas ut liksom den yttre , ta bort skyddsfilmen helt också. Var noga med att ta bort överflödigt tyg att den ursprungliga nyansen maker kan ha limmas på lampskärmen ramen.
2 .
Byt linern om det behövs . Linern behöver bytas om gammalt linjefartyg har skador som skulle visa genom den nya yttre locket . Vissa lampskärmar har inte liners , men du kommer att behöva en liner om den nya yttre skuggan tyg är ren eller känslig . För att ersätta liner , håll Innertyg diagonalt så det draperier över insidan av ramen . Börja längst ner på ramen och stift linern på plats . När det är fäst runt hela botten , dra tyget ombonad , inte hårt , och stift den på plats runt toppen av ramen. Med små stygn , sy fodertyg på plats och trimma alla överflödigt tyg till en bredd av cirka en fjärdedel tum .
3 .
tillbaka yttertyget . Häng yttre tyget över lampskärmen ram och börjar längst ner på ramen , stift tyget på plats . Följ denna genom att fästa tyget på plats på toppen . När nålas , kan du sy det till ram, enligt samma sömmar som linern .
4 .
Täck sömmarna . För att täcka sydda sömmar , skära en längd av dekorativa bindande band som sveper hela vägen runt botten av skuggan med ca 1 cm av överlappning. Med antingen varmt lim eller textillim , lim bandet på plats för att täcka sömmen. Upprepa på toppen av skuggan.
5 .
Rengör. Alla dinglande trådar eller de platser där limmet inte fastnar visas när ljuset lyser igenom den nya färgen , så gå tillbaka och städa upp några lösa trådar. Du kan också mycket lätt ånga skuggan för att ta bort minsta antydan till rynkor och för att hjälpa den som i sin nya position .

tips och varningar


 • Om botten skuggan är mycket större än den övre plissering tyget genom att ta 3/4-inch maskor jämnt fördelade runt den minsta sidan kan du samla tyget jämnt .
 • annat sätt att hantera olika storlekar på toppen och botten på ramen är att skära paneler storleken och formen på området mellan fjäderben som håller toppen och botten av skuggan tillsammans . Sy varje panel till ramen individuellt, och täcker sömmarna med dekorativa band . Sätt bindande tejp runt toppen och botten , efter det att panelen bandet har placerats för att hålla snyggt kanterna .
 • Du kan också lägga till pärlor och andra dekorativa föremål att personifiera nyligen reparerade lampskärmen .


 • Relaterade artiklar


  vad som kan användas som en matta under ett skrivbord stol ?
  möbler kakel mosaik design idéer
  hur man bygger ett rack pool cue
  hur man gör en säng med sjukhus hörn på arken
  anilinläder behandling
  lacken idéer för träbord
  typer av kudde fyllning
  kan återställa lagring stammar
  hur man bygger ett teak bänk
  typer av kontorsanställda tabeller