hur reface skåp med fanér

hur reface skåp med fanér

Träfanér är tunna skikt av trä som används för att göra möbler och dekorativa föremål eller för framställning av plywood , genom limning två eller fler skikt tillsammans . När en träfanér används till möbler , finns det ett antal olika typer att välja mellan , allt från råvaror och lade upp faner till papper och fenol backas faner . Kärnan kan göras av massivt trä eller ett medium density fiberboard (MDF ), beroende på kvaliteten på möbel . Om du vill återställa din trä skåp , kanske du vill veta hur man reface det med träfanér .

Du behöver:
Måttband
. Tyg.
Mjuk svamp.
Flytande tvål.
Brukskniv.
Trälim .


1 .
Mät ytan du vill dyka upp på nytt . Måtten kommer att hjälpa dig att köpa den nödvändiga mängden av träfaner , men se till att köpa minst 10 procent mer för eventuella misstag och felbedömningar .
2 .
Torka av trä med en ren , torr trasa för att få bort lös smuts och damm . Faner kan inte fästa ordentligt på en yta med små dammpartiklar . Använd en mjuk svamp fuktad i varmt vatten och mild flytande tvål för att tvätta ytan. Skölj med tvålvatten och torka helt .
3 .
Håll faner mot träets yta för att markera exakt form som behövs eller använd ett måttband .
4 .

Skär faner till storlek och form som behövs , vilket u00BD tum på sidorna för säkerhets skull. Använd en vass mattkniv skära faner för att få rent , snyggt kanter . Kontrollera träfibrerna på faner och notera att det är rekommendabelt att skära på längden .
5 .
Ta bort skyddspapperet från baksidan av faner att exponera lim. Om du inte arbetar med en självhäftande faner , applicera ett tunt lager trälim som rekommenderas av tillverkaren på baksidan av faner . Se till att jämnt fördela lim på hela ytan .
6 .
Placera faner på ytan och trycker hårt mot den . Börja med att trycka på ett hörn och sedan arbeta dig över hela ytan . Se till att den fäster ordentligt och korrekt till träet.
7 .
vänta minst sex timmar för limmet att torka och härda . Kontrollera den rekommenderade tiden för att torka på förpackningen om du är osäker .
8 .
Klipp eventuellt överskott träfanér med en brukskniv att få den exakta storleken och en snygg finish .

tips och varningar


 • Använd en pensel för att fördela limmet på baksidan av faner i en jämn, tunt lager .
 • alltid bära skyddskläder handskar när du gör en snickeri projekt och hantera skarpa verktyg och kemikalier .


 • Relaterade artiklar


  DIY : utomhus soffa
  göra ett skärmtak på en himmelssäng
  rotting vård & lackering
  hur man bygger ett bord matsal med handverktyg
  DIY : köksö planer
  idéer för en cool dator skrivbord
  hur man bygger ett barns parkbänk
  ska jag täcka min soffa eller köpa en ny ?
  hur man målar möbler expresso svart
  hur reparera färgen på en lädersoffa