om Amish möbler i Lancaster, PA .

om Amish möbler i Lancaster, PA .

Amish är en väl respekterad del av amerikansk kultur . Ursprungligen koncentrerade i Pennsylvania , Ohio och Indiana , är de kända för sina fina utförande , uppmärksamhet på detaljer och Gamla världen sätt . Under de senaste 200 åren har Amish bidragit lugnt till amerikanska livsstilen med utvecklingen av en klassisk stil av handgjorda möbler. Lancaster County , Pennsylvania , anses vara den främsta platsen för att hitta kvalitet Amish möbler

historia Amish

Amish kyrkan har sitt ursprung i Schweiz . Enligt ReligiousTolerance. org , bröt en grupp Anabaptists bort från kyrkan , som vill behålla mer traditionella föreställningar. Ledda av Jakob Ammann , Amish , som de kom att kallas , kom från tre områden : den tysktalande delarna av Schweiz, Alsace regionen i Frankrike och Pfalz område i Tyskland. I början av 1700-talet emigrerade många av dem till Pennsylvania för att undkomma religiös förföljelse. Under årens lopp har Amish kyrkor i Pennsylvania uppdelad i olika sekter över läran tvister . Det finns nu åtta olika undergrupper , allt från traditionella till progressiv . Som av 2008 fanns det 227. 000 Amish i USA och Kanada .

Amish i Pennsylvania

Enligt Pennsylvania nederländska Land Welcome Center , från och med 2008 fanns det 25 olika amish , Mennonite och Brethern grupper kyrka i Lancaster , Pennsylvania , var och en med lite olika traditioner och tolkningar av bibeln . De talar fortfarande på det språk som deras förfäder-en Pennsylvania version av tyska , även kallad Pennsylvania nederländska . De är inte så materialistiska som de flesta av det moderna samhället. Amish skicka sina barn till en ett rum skola tills de är genom åttonde klass . Sedan barnen börja lära sig odling eller bearbetning av företag på vilka deras föräldrar är att göra en levande .

Möbler-processen

Handgjort Amish möbler har varit högt uppskattad för år , eftersom deras rykte för kvalitet i både material och utförande har ökat. Av en stroke av förmögenhet , de tidiga Amish bosatte sig i mitten av några av de finaste körsbärsträ i landet , så att hitta kvalitet virke från att bygga fina möbler var lätt . Traditionen att använda lokalt odlad skog fortsätter i dag . Amish möbler först blev populär som samlarobjekt på 1920-talet och 1930-talet , när amerikanska folkkonst först upptäcktes . Enligt anabaptist Mennonite encyklopedi , var tidigt typer av Amish möbler Jonestown School-målade filt kistor med blommor på tre paneler och Soaphollow School-ljust målade möbler i guld , svart och rött. Båda dessa skolor design skapades i Pennsylvania och finns fortfarande idag . De flesta Amish möbelaffärer använda små verktyg, som drivs av generatorer och batterier , tillsammans med handverktyg , för att skapa en gammaldags stil med stor uppmärksamhet på detaljer.

typer av möbler

Amish möbler faller i flera stora slag . Uppdraget stil fortsätter att vara populär , med sitt utsatta snickerier och raka linjer . Shaker stil är vanligt , men ändå elegant. Queen Anne möbler är det rakt motsatta , med mycket utsmyckade gjutning , överdrivna fot detaljer och snidade ornament . Mindre kända stilar är Sydvästra , rustikt, Stuga och Beachfront . Amish är också kända för sina utemöbler .

Egenskaper

Den stora utmärkande för Amish möbler är uppmärksamheten mot fiberriktningen i träet . Varje bit är handplockade , och stor omsorg läggs på att visa träfibrerna till sin bästa fördel . Därför finns det inte två bitar av möbler ser exakt likadana . De mest populära träslag är ek , kvarts sågade ek, körsbär , lönn och hickory . Andra egenskaper hos Amish möbler är slutfört handgjorda processer , femmanna engelska boxar passar ihop lådan och stål kullager glider låda .

Möbler shopping i Lancaster , Pa

Från och med 2008 , den Pennsylvania nederländska Country Welcome Center räknas mer än 25 möbelbutiker och sju utomhus möbelbutiker i Lancaster , Pa Du är säker på att hitta en fin , hand skapad möbel som passar ditt hem . Du kan även specialanpassade för en mycket individuell bit , eller välj en fläck att matcha dina befintliga möbler . Amish möbler är också tillgänglig online på olika webbplatser . Dessa platser är inte drivs av Amish , utan snarare genom återförsäljare som har en etablerad relation med Amish möbeltillverkare och som respekterar deras sätt att leva .


Relaterade artiklar


DIY : utomhus soffa
vårdar utomhus rottingmöbler
hur man väljer rätt madrass
hur man gör en symaskin skåp
hur man rengör teak utemöbler
hur reparera en tabell trä matsal
rotting vård och rekonditionering
hur man skyddar en tabell med plexiglas
idéer för att konvertera en dubbel säng i en soffa
hur man gör en papasan rocker kudde