Hur gör jag klä köksstolar matsal ?

Hur gör jag klä köksstolar matsal ?

Allt för ofta den perfekta köksstolar matchar inte din inredning . Ett fynd på en loppmarknad , sparsamhet butik eller rabatt butik är svårt att missa , även om dynorna är skörd guld eller ännu värre, avokado . Lyckligtvis är det enkelt att byta tyg på sätena för att matcha ditt rum färger och mönster. Med en skruvmejsel och en häftpistol kan du imponera på dina vänner med din bargain stolar

Du behöver : .
Tyg
. Stoppning i skumplast (tillval ).
Sax.
Skruvmejsel.
Häftpistol.
Hammer.


1 .
Ta säte bort av en av stolarna . Vänd stolen över och leta efter skruvar eller spikar som håller sitsen på stolen ramen. Använda skruvmejsel eller hammare , i förekommande fall , lossa och ta bort sätet .
2 .
Mät kudden försiktigt , med anteckningar om bredd , djup och höjd . Lägg tre inches till varje sida. Detta är den del där tyget kommer att linda ner och runt botten av sätet.
3 .
Gå till tygaffär med färg prover av din inredning . Köpa tillräckligt med tyg för att täcka alla stolar , plus en extra varv av tyg . Om du gjort ett misstag i att mäta , kommer du har tillräckligt med tyg för att avsluta jobbet utan att återvända till tygaffär . Tänk på att rött är en särskilt svår färg att matcha , kan så ett mönstrat tyg vara lättare att matcha med eller bättre komplettera din matsal eller kök färgschema .
4 .
Lägg sätet under tyget , upp och ner , och noga markera kanterna med en blyertspenna på baksidan av tyget . Öka form av tre inches, vilket kommer att möjliggöra tillräckligt med tyg för att svepa hela vägen runt sätet , som omfattar den gamla tyget . Klipp ut den spårade form med vass sax . Också klippa ut ett lager av stoppning , finns på tyg butiker , om du vill ha en tjockare eller mjukare kudde .
5 .
Slå in tyget runt framför sätet och häfta det på botten på stolen . Börja i mitten av stolens nedre kanten och häfta tyget varannan inches hela vägen till hörnet . Inte häfta i hörnet , men lämna det oavslutat . Därefter häfta den andra sidan av stolens nedre kanten , häftning igen var två inches , tills du når hörnet. Upprepa dessa steg på varje sida av stolen , var noga med att lämna hörnen fria . Använd en hammare , om nödvändigt , för att avsluta körningen av häftklamrar i sätet . Använd korta klammer så att de inte går hela vägen genom sitsen.
6 .
Vik hörnen noggrant , som att slå en present , stoppade om tyget i fållan för att göra en snyggt hörn . Häfta ihop tyget till botten på stolen flera gånger för att hålla hörn tätt . Vänd stolen över och se till att det ser bra ut innan vikning och häftning de andra tre hörnen . Om veck är alltför skrymmande , noggrant Klipp bort överflödigt tyg innan häftning . Klipp inte hela vägen till hörnet , se till att lämna en tum för häftning ändamål
7
tillbaka sitsen på stolen ramen och sätt tillbaka den . . Om sätet var löst eller hålen blev utvidgade under borttagningen , kanske du vill använda något bredare , men inte längre , skruv eller spik . Alternativt kan du använda lim och en trä tandpetare att delvis fylla det gamla hålet , sedan återanvända den ursprungliga skruvarna för att sätta tillbaka sätet .

tips och varningar


 • Ta färg och färgprover med dig när du söker efter tyg . Titta på tyget och färgprover i naturligt ljus samt lagra ljus .
 • Använd ett tyngre tyg , som denim eller kläde , för sittdynorna.
 • Om du målar stol ram , se till att det är helt torrt innan du sätter tillbaka sätet .
 • Titta på dina fingrar när du använder en häftpistol . Det är lätt att häfta ett finger när du stretchar och håller tyget på plats .
 • Undvik stel tyger , eftersom de är svåra att vika i hörnen .
 • Undvik tunna tyger , eftersom de slits ut snabbt .


 • Relaterade artiklar


  Hur skapar jag en överslafen för en befintlig enkelsäng ?
  hur man sätter upp en queen size-säng ram
  typer av trä handgjorda stolar
  Skillnaden mellan King & Kalifornien King ark
  hur man gör en hörnskrivbord
  rotting vård & lackering
  riktningar för en bokhylla sänggavel
  hur man bygger en fotpall för barn
  instruktioner för att bygga det själv medeltida möbler
  Hur använder jag en mosaik design när golvplattor har upphört ?