hur man använder tapet för att dekorera möbler

hur man använder tapet för att dekorera möbler

Ibland möbler är så skadad att den helt enkelt Refinish , men du kanske inte riktigt redo att kasta bort det . Ett sätt att renovera gamla möbler av detta slag är att använda tapet eller tapet gränsen för att täcka delar av pjäsen som måste disguished . Samma teknik kommer i lika praktiskt när du vill dekorera befintliga möbler som behöver ett mönster eller design

Du behöver : .
Möbler vara dekorerad
Klar akryl.
Pensel.
Mask.
Gummihandskar.
Skyddsglasögon (tillval).
Bakgrund och /eller tapeter gränsen .
Bakgrund dimensionering.
Tapetklister.
Fordonsreparationslackering kit eller måla (om tillämpligt ) .
Sandpapper och /eller stålull .
Bakgrund facket .
Drop trasa.
Sax.


1 .
Bestäm vilken bit (ar ) av möbler du vill dekorera och var på den del du vill placera tapeten . Till exempel, om den sida av ett bord eller skrivbord är allvarligt skadad , kanske du vill att täcka den helt . Ett annat alternativ kan vara att placera accent bitar av tapeter eller gränsar till lådor eller dörrar , helt enkelt som dekoration . Kom bara ihåg att för att tapeten ska fästa ordentligt är det bäst att begränsa dess användning på plana ytor .
2 .
Bestäm vilken typ av tapet eller kantlinje som du vill använda . Bakgrund inte bara finns i mönster och mönster, men också i texturer och dimensioner . De flesta av dessa typer av papper kommer att arbeta för att dekorera möbler men du bör överväga hur papperet kommer att se ut , känna och reagera när det väl är på plats .
3 .
reda på om du vill måla eller Refinish resten av möbel förväg eller helt enkelt använda det som är . Om du väljer att Refinish eller måla pjäs , fatta beslut med hänsyn till den typ av yta som du vill ha och den färg som ska användas.
4 .
Om du inte redan har leveranserna till hands för att göra projektet , nu är det dags att göra dessa inköp .
5 .
Placera ut alla varor, placera möbeln på en trasa , och ta på lämplig skyddsutrustning .
6 .
Förbered möbler . Ta bort eller sand ner några vassa spetsar och kanter , porlande , eller utbuktningar (om möjligt ) . Om du tänker Refinish eller måla bit innan du lägger till tapeten , nu är det tid att utföra att efter anvisningarna på fordonsreparationslackering kit eller färgburk. Låt bit torka ordentligt innan man går vidare till nästa steg . Om du bara ska placera tapet över befintlig yta , se till att rengöra den ordentligt innan vi går vidare till nästa steg .
7 .
Pensla på ett lager tapet dimensionering där tapet kommer att placeras på möbeln . Om du bara använder utskärningar av tapetmönster , limning kommer antagligen inte vara nödvändig. Kommer dock gränser och hela bitar av tapeter fästa bättre om storlekssortering är först tillämpas .
8 .
Applicera bakgrundsbild ( gränsen eller hela avsnitt) till området storlek . Var noga med att tillämpa den enligt anvisningarna som anges på tapeten . Jämna ut bit ut efter ansökan , göra vissa att eliminera alla luftbubblor . Låt bit torka ordentligt innan man går vidare till nästa steg .
9 .
Klipp ut tapetmönster , som en ros mönster eller ränder , att strö över pjäsen , som täcker ärr och fläckar som behövs . Var noga med att inte över dämpa papper eftersom detta kan resultera i att sprida klistra in delar av möbler som du inte vill bli ruinerad . Jämna ut snabbt och torka bort eventuellt Limrester omedelbart för att förhindra det från att hända .
10 .
Pensla ett lager akryl över toppen på tapeten att binda den till pjäs och se den lätt kan rengöras .

tips och varningar


 • Välj tvättbara tapeter och bårder , särskilt om du inte tänker lägga en beläggning över toppen .
 • En remsa av tapet över toppen av en repad skrivbord kan lägga till en härlig feminina överklagande .
 • Blanda tapet med andra trim för att skapa en gammaldags viktoriansk bit .
 • Använd alla nödvändiga säkerhetsåtgärder när du arbetar med produkter såsom träslag , färger och tapetklister .
 • Använd en mask för att undvika exponering för skadliga ångor .


 • Relaterade artiklar


  idéer för mdf skåp konstruktion
  björk fakta
  träbearbetning säng plan idéer
  bulle fötter stilar
  typer av värmare vattensäng
  hur man kan inreda med en järn schäslong
  hur man gör ett redaktionellt styrelse
  Var kan jag hitta en säng barn tvilling med avtagbar mesh räls ?
  hur man bygger en dator skrivbord från grunden
  hur måla möbler repor