hur man klä en korona stol

hur man klä en korona stol

Koronan stol , designad av Poul Volther , ser ut som chic och modern idag som den gjorde när den debuterade 1964. En viktlösa utformningen av fyra stoppade kuddar som bärs av en metallram , är corona stol en ikonisk möbel design . tapetsering en av dessa stolar kräver noggrann mätning och sömnad , och bör prövas endast av dem med mellanliggande klädsel och sömnadsskicklighet

Du behöver : .
Skruvmejsel
Sprättare.
Märkning penna.
Möbeltyg.
Sax.
Stift.
Klädsel tråd.
Kraftig symaskin.
Böjd klädsel nål.
Tyg lim , valfritt.


1 .
bort alla fyra kuddar från stolens ram genom att skruva loss dem från baksidan av stolen .
2 .
Ta bort
klädseln från varje dyna genom att försiktigt öppna sömmar med sprättare tills du kan glida tyget från dynan . Klipp inte klädseln, eftersom dessa tygbitar blir dina mallar när du skär ut den nya möbeltyg .
3 .
Öppna upp alla återstående sömmar med sprättare att kapa trådarna . Märk varje bit av bänken så den tas bort från kudden så att du vet vilken dämpa den tillhör och om det är fram- eller bakstycket .
4 .
Klipp ut ny klädsel bitar med hjälp av gamla bitar som din mönster . Var noga med att rada upp några mönster eller motiv innan du skär .
5 .
Nåla den nya bitar av klädsel tillsammans och glida dem på kuddar för att leta efter en bra passform . Corona stolar är kända för sina sleekness , så möbeltyg bör ligger an mot dynan skum . Den översta stycke tyg ska ligga platt eller nästan platt mot dynan . Inte stift det så hårt att den inte följer konturerna av kuddar .
6 .
Ta bort nålas klädseln från kudden och sy ihop bitarna och lämnar en öppning i sömmen tillräckligt stora för att glida klädseln tillbaka på kudden. Vänd klädsel högra ut och placera på kudden.
7 .
Hand-sy ihop öppningen med hjälp av en böjd stoppning synål för att uppnå en osynlig söm . Om det behövs , please den möbeltyg till dynan på låga punkter i kurvor , placera stygnen i diket av sömmen att dölja dem.
8 .
Skär små slitsar i baksidan av klädseln på varje kudde , bara stor nog för att skruvarna som håller dynan på plats för att passera . Om så önskas , sandskädda en liten mängd tyg lim på dessa slitsar för att hindra tyget från att rycka ytterligare .
9 .
Sätt tillbaka kuddar till ordföranden ramen med skruvmejsel .

tips och varningar


 • Om du använder vinyl eller läder , använd inte stift , som kommer att göra permanenta hål . Istället använder gem eller kläder stift .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en bambu bar
  hur man kan återställa en trä hög stol
  vad är skillnaden mellan en modern och samtida soffa ?
  hur man rengör durasuede möbler
  hur man bygger en stor säng storlek plattform
  hur man bygger en modern träbänk
  diy matsal bänk
  Måste jag byta till HD -tv ?
  hur man gör en hörnskrivbord
  hur reface skåp med beadboard