hur man organiserar ett skrivbord hemmakontor

hur man organiserar ett skrivbord hemmakontor

Organisera ett hemmakontor skrivbord är viktigt att maximera produktiviteten , optimera komfort och dekorera på ett sätt som gör dig lycklig. När du har ditt skrivbord , kontorsstol och dator , måste du lägga till en rad mindre poster för att organisera ditt arbete . Du kan ordna allt precis hur du vill, men du bör ägna särskild uppmärksamhet åt tillgängligheten. Till exempel , om du måste gå genom rummet för att nå något du använder ofta behöver förändringar göras

Du behöver : .
Standard eller L-formad skrivbord .
Svängbara kontorsstol .
Kontorsstol matta .
Dator.
Skrivare.
Fax.
Tel.
Lampa.
Kontorsmateriel .
Blommor ( för att hålla saker trevlig ) .
Gott om plats .
Lagring av utrustning.


1 .
Placera skrivbordet hemmakontor där det kan visa sig vara mest användbara . Du kommer att behöva gott om utrymme bakom och på sidorna av ditt skrivbord . Helst bör du kunna titta ut genom ett fönster där du kommer att sitta , men inte placera skrivbordet direkt framför ett fönster . Annars kan du slösar bort värdefull väggyta för påförande saker som kalendrar , hyllor och anslagstavlor .
2 .
Kontrollera att det finns gott om plats bakom stolen för att få in och ur position . För trägolv , skydda den med en hård plast eller läder kontor matta . För mattor , kommer ett kontor matta göra underverk för rörlighet . Det finns inget värre än att behöva grymta dig runt på kontoret . Rörlighet påverkar det sätt på vilket du kommer att organisera satellit möbler som arkivskåp .
3 .
Ställ datorn på skrivbordet på kontoret så att du inte behöver anstränga sig för att nå tangentbordet . Se till att du kan nå skärmen så att du kan justera ljusstyrka och kontrast utan att få ut av din stol .
4 .
Tänk på din stol mitt i en cirkel av produktiviteten . Helst bör du kunna vridas runt och resa bara några meter för att nå arkivskåp , faxar , bokhyllor och annan kontorsutrustning . Placering kontorsmöbler och utrustning på ett sådant sätt frigör utrymme på , i och runt ditt skrivbord .
5 .
Håll ytan på skrivbordet så tydlig som möjligt . Detta gör att du kan sprida ut pappersarbete , presentationer och andra verk-i-arbete . Betrakta ytan på skrivbordet på kontoret en arbetsyta , inte en lagringsanläggning.
6 .
Saker att inkludera på skrivbordet på kontoret yta är dator, telefon , Rolodex , penna och ett i /out box . Håll det minimala och begränsa din fasta skrivbord fixturer till saker du använda nästan hela tiden eller behöver komma åt samtidigt i telefon .
7 .
lådorna i skrivbordet på kontoret bör innehålla en begränsad mängd av varje typ av kontorsmaterial du behöver , såsom papper , pennor , gem och liknande . Detta gör att du kan hålla en mängd varor på fingertopparna . Du kan lagra säkerhetskopior leveranser i ett lager garderob på kontoret och fylla på ditt skrivbord lådor som behövs .
8 .
Håll skrivaren och datorn torn (om du använder en stationär modell och inte en bärbar dator ) inom räckhåll . De bör till vänster eller till höger om dig , och du ska kunna styra både utan att stiga ur stolen . Detta kommer att minska trötthet och öka produktiviteten. Det bör vara tillräckligt nära för att uppmuntra dig att använda din utrustning vid släpp av en hatt , men tillräckligt långt för att vara väl ur vägen tills du behöver den .
9 .
Använd väggarna till din fördel . Väggen framför skrivbordet , i tillämpliga fall, kan hålla kalendrar , hyllor , vita skivor , påminnelser , en klocka och allt annat du vill kunna se helt enkelt genom att lyfta huvudet för att titta .

tips och varningar


 • Nyckeln till skrivbord organisation håller ofta används föremål nära och mindre ofta använda objekt längre bort . Sprid ut ditt kontor fixturer detta sätt och ditt liv kommer att bli mycket lättare.


 • Relaterade artiklar


  typer av grillar
  Hur mycket ska jag betala för en begagnad madrass ?
  ska jag köpa harts vide eller gjuten aluminium uteservering?
  kreativa sätt att dekorera trä bord med decoupage collage
  hur man demonterar en lazyboy stol
  hur man bygger klädsel möbler
  hur man installerar klädsel knappar på möbler
  hur man fixar strimlad lädersäten
  där går en vattensäng värmare ?
  ska jag täcka mina teak uteplatsen ?