hur att reparera en skadad skinnsoffa

hur att reparera en skadad skinnsoffa

Reparera skadade skinn på en soffa är en bra idé att förebygga skador från fortskrider ytterligare . Du kan reparera skinn på soffan med en läder reparationssats . Dessa satser innehåller alla komponenter och vägledning du behöver för att reparera skinnsoffa . Om soffan är fortfarande grunden i gott skick förutom ett hål , riva eller bränna , det finns ingen anledning att ersätta det . Att hålla en läder reparationssats finns är en smart idé för alla som värden att bevara läder eller vinyl möbler

Du behöver : .
Sax .
Ren, fuktig trasa.
Läder reparationssats.
Hårtork .


1 .
Förbered ytan av skadade skinnsoffa . Använd sax för att skära av eventuella sliten eller grov områden runt skadan . Tryck lätt sax platt på skadade området och klipp skadat material av.
2 .
rent runt det område som ska repareras med en fuktig trasa . Gnid i en cirkulär rörelse för att lösgöra byggt upp smuts och smuts .
3 .
Undersök dina lädersoffa för att avgöra om skadan är ett hål , skär eller bränner . För kapning lägga en liten mängd av limmet som medföljer läder reparationssatsen i sprickan . Använd så mycket lim för att fylla i sprickan . Värm området med en hårtork , håller det på en 30- graders vinkel tills limmet blir tacky och tryck lädret tillsammans .
4 .
Applicera ett tunt lager spackel som är ingår i satsen för att hålen och brinner med spateln medföljer satsen . Låt torka , eller använd hårfön för att torka reparation . Upprepa med flera ljus lager av spackel tills hålet är i nivå med den omgivande läder .
5 .
Välj färg i guiden som följer med satsen för att hitta den färg som bäst överensstämmer med dina läder , och blanda enligt färgen guide .

6 .
Applicera färgämnet till reparerade området med hjälp av svampen med kitet . Låt reparera torr och avgöra om en andra tillämpning av färgämne är nödvändig . Om så är fallet , upprepa upp till tre lager . Låt torka mellan lagren.

tips och varningar


 • Eftersom det finns många läder reparationssatser på marknaden kan det vara en god idé att kontrollera köparens tester med hjälp avgöra vilka sats skulle fungera bäst för din situation . Prata med familj och vänner som har reparerats läder och ta reda på vad kit de rekommenderar .
 • Det vanligaste problemet är att få en bra färg match. Det kan vara värt mödan att försöka blanda flera färger prover för att få den närmaste färgen matchen .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan jämföra madrass komfort
  egenskaper torrtillverkade skum
  hur man gör en möbel täcka
  DIY : hörnbord
  hur man gör en picknick bord
  hur man gör sängens från heltid till queen size
  hur man hänga dörrar kök skåp
  hur man bygger en fri garderob stående garderob
  idéer för Stoppningen en sänggavel
  klädsel reparation tips