hur man bygger en sänggavel

hur man bygger en sänggavel

En av de mest överraskande lätt DIY projekt är att göra din egen sänggavel . Även om du måste ha förtroende för att använda en motorsåg på ett säkert sätt , du kan slutföra den här uppgiften med relativt lite svårigheter. Eftersom det är nödvändigt att hantera en stor bit plywood , kan det vara klokt att ha hjälp av minst en annan person . Generellt sett är den totala storleken på gaveln en smaksak , men det bör vara minst lika bred som din säng . Tänk på att minimalt , bör 8 till 12 inches av gaveln vara synlig när sängen har sängkläder och kuddar på den .

Du behöver:
Måttband
. Marker.
Plywood (1 /4 tum tjock , lika bred som din säng , och sträcka sig minst 24 till 30 inches högre) .
Elektrisk såg .
Sandpapper ( medium korn ) .
Tjock stoppning skum.
Craft kniv.
Limpistol.
Bomullsvadd /stoppning , eller liknande material för uppstoppning .
Dekorativa tyg.
Craft kniv.
Kraftigt häftpistolen .


1 .
Ta mått på bredden av sängen , och bestämmer hur högt du vill gaveln att sträcka sig över sängen när det är gjort upp med sina kuddar på plats .
2 .
Rita en skiss av formen på gaveln på plywood , med hjälp av mätningar som du tog och en markör . Klipp ut formen och slipa kanterna jämna med sandpapper .
3 .
Skär klädsel skum med samma dimensioner med en kniv . Fäst skummet med plywood med lim .
4 .
låg en tjock , jämnt lager av bomull stoppning över skum , och limma den. Placera dekorativa tyget med rätsidan nedåt på en plan yta .
5 .
sätta massagedynan-plywood ansikte ner över mitten av tyget . Ordentligt ryck tyget i utkanten av plywood , och vik den tillbaka över den osäkrade baksidan av trä . Häfta ihop tyget på plats hela vägen runt baksidan av din nya sänggavel .

tips och varningar


 • När du gör formen på sänggaveln , enkla linjer är lättast och kommer att ge ett mer professionellt utseende än en dåligt utförd , intrikat design . Använd kniv för att trimma bort överflödigt skum material efter limma fast den på plywood tills du är nöjd med formen. Som alltid , mäta två gånger och försöka att skära endast en gång . Om du närmar dig detta projekt med tålamod , kommer du vara långt lyckligare med resultatet än om du försökt att skynda på processen . Slipning skurna kanter träet är nödvändigt för att undvika stickor som kommer med tiden skada stoppning och tyg av gaveln . Om du befinner dig förvirrad om hur mycket tyg som behövs medan monteringen av leveranser , kom bara ihåg att du alltid kan köpa en mycket större bit och skär ner det till storlek som du går . En bra regel är att ta exakta mått av plywood bas , och lägga till 4 till 6 extra inches ( för omslag och häftning ) att fastställa hur mycket yta tyg kommer att behövas.


 • Relaterade artiklar


  hur man identifierar antika skåp handfat
  Hur stor ska ditt matbord vara ?
  hur man använder tapet för att dekorera möbler
  hur du skyddar madrass hörn
  hur man gör en vagga säng
  hur man målar möbler expresso svart
  hur man kan anpassa en fast madrass
  hur man klä en soffa på ett enkelt sätt
  loft möbler idéer
  hur man gör utomhus barstolar