hur man bygger ett uppdrag stol stil trä

hur man bygger ett uppdrag stol stil trä

Mission stil stolar är enkla bitar lämpad för att fylla olika behov . De är kända för sin hantverksskicklighet och enkla design och är vanligtvis byggs med hjälp av ek . Fri från dekorativa detaljer , de är enkla men robusta och kommer att smälta in fint i alla miljöer . Det gör dem idealiska för middagar eller kontorsstolar . Mission stil möbler är lätt att bygga och är ett lämpligt projekt för nybörjare . Mission stil stolar med en mörk fläck är lämplig ersättare stolar för antika matbord

Du behöver : .
Saw .
Ek virke .
1 /2 tum tjock plywood.
Måttband.
Penna.
Skruvmejsel.
26 träskruvar .
Nivå.
Fläcken.
Shellack .
Kviltningen vadd.
Canvas eller läder .
Hammer.
Nubb .
Dekorativa naglar (tillval) .


1 .
Använda en Såga ek timmer i 2 bitar som är 1 u00BD inches med 1 u00BD inches med 18 u00BD inches för främre stolpar , två bitar som är 1 u00BD inches med 5 u00BD inches med 38 u00BD inches för ryggen inlägg . Klipp fyra bitar som är 1 tum med 2 inches med 17 inches för stolsskenorna , fyra stycken som är 5 /8 tum med 1 u00BC tum med 17 inches för de lägre sidoskenorna . Klipp två bitar som är 5 /8 tum med 2 u00BD inches med 17 inches för nedre fram och bak räls , två bitar som är u00BE tum med 2 inches med 17 inches för ryggen räls , en pjäs som är 3 /8 tum med 3 inches med 13 u00BD inches för centrum slat och två bitar som är 3 /8 tum med 1 u00BD tum med 13 u00BD inches för sidan spjälorna . Du måste också skära en 16 tum med 16 tums bit u00BD tum plywood för sätet.
2 .
fast nedre front järnväg till de två främre inlägg . Använd ett måttband och mäta 7 u00BE inches från botten av varje inlägg . Markera med en blyertspenna. Placera underkanten av den undre skenan på märket på framsidan inlägget . Använd en skruvmejsel för att säkra inlägg med en träskruv . Upprepa att fästa nedre järnvägen till den andra posten.
3 .
Fäst sidoskenorna till fram-och baksidan inlägg . Åtgärd 4 inches från botten av främre post och baksidan post och markera med en blyertspenna. Placera den nedre sidan järnvägen på märket på framsidan inlägget och säkra med en träskruv . Placera den nedre skenan på märket på baksidan post och säkra med en träskruv . Åtgärd 6 inches från toppen av den främre inlägget och göra avtryck . Åtgärd 12 inches från botten av baksidan post och göra avtryck . Placera ändarna av den lägre sidan skenorna på märken och säkra med träskruv . Upprepa för att fästa nedre tvärbalk till den andra fram och bak inlägg .
4 .
Fäst nedre ryggen järnväg till baksidan inlägg . Åtgärd 7 u00BE inches från botten av varje baksidan post och markera med en blyertspenna. Placera det bakre skenan på varje märke och säkra med träskruv .
5 .
Fäst stolsskenorna. Placera en skena mellan de två främre stolpar och säkert med träskruv . Den översta av stolen järnväg bör vara i jämnhöjd med främre stolpar . Placera en skena mellan en front post och en back post . Den främre inlägget och skena bör flush. Fäst det främre post till den skena med en träskruv . Använd en nivå till nivå stolskenan och säkert på baksidan inlägg med en träskruv . Upprepa för den andra sidan. Placera den övre kanten av nivån i jämnhöjd med toppen av en sida skena . Slutet av den nivå bör över ryggen post . Markera med en penna och upprepa för den andra sidan . Placera baksätet järnvägen på märken och säkra med träskruv .
6 .
ihop det bakre skenor och lister . Åtgärd 8 u00BD inches på både rygg räls och markera med en blyertspenna . Åtgärd 1 u00BD inches på båda ändarna av 3 tum bred spjäla och markera med en blyertspenna . Rikta in märket på slutet av den breda slat med markeringen på en av de bakre skenorna och säkra med en träskruv . Upprepa för den andra änden . Åtgärd 2 inches från ytterkanten av de stora slat och markera med en blyertspenna . Upprepa för den andra sidan och de andra tillbaka skenan. Placera den yttre kanten av den mindre slat om märket och säkra med en träskruv . Anslut den andra änden till den andra tillbaka järnväg med träskruv . Upprepa för att fästa andra slat på andra sidan av den breda ribban.
7 .
Åtgärd 1 u00BE inches från toppen av varje baksidan post och markera med en blyertspenna. Skjut den monterade tillbaka rälsen och lameller mellan back tjänster . Placera den övre kanten på baksidan järnvägen på varumärket och säkra med en träskruv . Upprepa för den andra sidan. Fäst botten tillbaka järnväg med träskruv på varje sida .
8 .
Välj önskad färg fläcken och tillämpas enligt anvisningarna. Låt torka och försegla med ett tunt lager schellack . Låt torka över natten.
9 .
Lägg till en plats på stolen . Täck toppen av plywood sätet med tre lager av polyester täcke vadd . Täck plywood och vadd med en tjock duk eller läder . Placera sitsen upp och ned på en plan yta . Dra duken eller läder över plywood och använda tre jämnt fördelade nubb för att fästa den . På motsatta sidan , dra duken eller läder så strikt som möjligt . Använd en hammare för att säkra duken eller läder till plywood med tre stift . Upprepa för ändarna . Fäst sitsen till stolen med dekorativ spik eller nubb .


Relaterade artiklar


hur man gör separata soffa kuddöverdrag
alternativ till platta sängar
stilar i Matsalsstolar
Var kan jag hitta en säng barn tvilling med avtagbar mesh räls ?
hur man får bläck ur lädersäten
information om möbeltapetsering ett badkar stol
hur man gör trähyllor
alternativ till en ned fjäderbolster
chiminea instruktioner
hur man gör en wedge för en säng