lagring bänk planer diy

lagring bänk planer diy

De flesta hushåll , i sitt sökande efter mer lagringsutrymme , slut upp med några skåp eller lådor , men det är ofta en utmaning att hitta en bra plats för dessa möbler . Top-öppning kistorna ofta gör dubbel plikt som tabeller , de måste rensas innan de öppnas, vilket gör det besvärligt att komma åt deras innehåll . Stolar placeras ofta framför skåp , hindrar dörrarna . Lagring bänkar är en enkel att bygga alternativ som tillhandahåller lagring , sittplatser och bekvämlighet

Material

En förvaring bänk kan anläggas på plywood , virke , eller en kombination av båda. När de kombineras är det virke som vanligtvis används för att täcka den exponerade plywood kanterna . Edge-faner tejp-standard eller självhäftande-kan användas för att täcka plywood kanterna också

Plywood är förmodligen den mest använda materialet . Det är starkt , lätt att arbeta , och stor nog för att göra en rejäl bänk med lätthet . Använda möbler-plywood försäkrar bästa look som möjligt.

Om virke används kan breda plankor skapas genom kant-limning ett antal styrelser . Dessa plankor kan sedan skära till , precis som med plywood . Lagring bänkar byggs från virke kan vara ganska vackra , men de är tids- och arbetskrävande . Skapa stora plankor kräver korrekt att gå av kanterna, torkning ( och sanering ) tid för lim , noggrann fastspänning för att säkerställa att styrelser torr platta , och extra skrapning och slipning för att ta bort överflödigt lim från ytan lederna .

Även skruvar kan användas för att montera bänkar , naglar och lim skapar en stark en också . Eftersom en förvaring bänk är i princip en låda , det är till sin natur en stark struktur .

Några lagring bänkar byggs med små ben , men dessa undvika att damm samlas under . Fundera på hur du kommer att rensa under bänken innan du lägger dem . Det är ofta lättare att lägga till gjutning att skapa en mer dekorativ nederkant . Lister kan också användas för att skapa andra dekorativa element på bänken .

Lagring bänkar kan behandlas med målarfärg, bets , eller klarlack . Valet är ditt.

Mått

En förvaring bänk kan vara praktiskt taget oavsett längd, men andra dimensioner är mer eller mindre standard . Bänken kommer normalt vara minst 18 inches djup , och 16 till 18 inches tall . En anpassad utrustade bänk kan avvika från dessa mätningar , men de är ett bra ställe att börja din design .

Sittplatser

Lagring bänkar ibland använda skåp-stil dörrar på framsidan , som kan förenkla byggandet något . I ett sådant fall är sätet bara toppen av enskilda ärenden .

Oftare är sätet ett lock som ger tillgång till interiören . Detta lock är normalt fäst med en full bredd piano gångjärn , vilket ger extra styvhet . Gångjärnet är fäst på baksidan av lagringsutrymme , vilket gör det säte som skall stödjas av alla fyra bänken : s sidor . Om lagringsutrymmet är större än normalt ( kanske för att göra bänken tillräckligt breda för att lägga till ett bolster kudde , eller att tillåta extra utrymme för ett ryggstöd ) , är en partiell topp tillsätts ofta och gångjärn är fäst vid den .

Ryggstöd

Lagring bänkarna kan också ha ryggstöd . Dessa är oftast bara extra längd bakstycken som sträcker sig över sittgrupp , sidorna kan också förlängas för att ge armstöd som ansluter till och ge extra styrka på baksidan .

Padding

säten är ofta vadderad, ryggstöden mindre ofta . Ett vanligt sätt att pad sätet använder 2-till 3-tums stoppning . Klädsel material har snott sig runt både sits och stoppning , då fast på botten av sätet . Klammer är ett acceptabelt sätt att fästa materialet.

Lösa kuddar är också populära. En upphöjd kant kan läggas runt kanten av stolen för att hålla kuddar på plats . Lister är ett populärt val för denna uppgift.


Relaterade artiklar


hur man mäter en california king size- säng för madrassen
fordonsreparationslackering och målning toskanska möbler
minne skum hälsoeffekter
gör det själv prinsessan våningssängar
hur man målar bokhyllor
hur man gör en låda med en vals
hur du monterar fåfänglighet
hur man bygger en modern träbänk
vad man ska använda istället för låda fjädrar
hur man sätter ihop en ram king size-säng