trä hyllor projekt

trä hyllor projekt

Trä hyllor ger utrymme för dig att lagra och visa exempel böcker , dekorationer , tavelramar och troféer samt husgeråd . De kan också lägga estetiska värde till din inomhus bostadsyta . Fina lövträd och detaljerad konstruktion kan hjälpa lägga skönhet och funktion .

Tiered hörnhyllplan

Välj en stegvis hörnhyllplan om du vill visa små dekorativa saker men inte vill att din hyllorna för att ta upp värdefull golvyta . Dessa hyllor är vanligtvis monterad på väggen i oanvänt hörn av ett vardagsrum , matsal eller kök . Borra hål genom hyllan nära varje hörn och köra dymling stavar genom hålen för att lägga dimension till din hylla . Om du har en svarv och en router kan du skapa kurvor längs hyllan spindlar , liksom på hyllan ansikten . En differentierad hylla tenderar att fungera bäst med land inredning , men du kan använda ett i en mer modern miljö genom att välja en mörk bets och rena , raka linjer istället för ljusare fläckar och kurvor i samband med lantlig stil .

Modular Hyllor

bygga en modulär hylla om du tror att du kommer att behöva flytta hyllorna någon gång . Modular hyllor finns i ett yttre " rutan " och du kan borra hål pinne för att göra hyllor justerbar. Dessa typer av hyllor är ett bra val för början Woodworker , eftersom de kan kapas och monteras ganska lätt . Du kan även montera modulära hyllor på väggen , förutsatt att du använder starka hårda eller laminerade presspan för ryggen . Du kan enkelt måla modulära hyllor i levande eller pastellfärger för ett barns rum , eller använd svart färg för en ren , minimalistisk look. Använd en ljusare fläck eller bara lite linolja för att uppnå ett land effekt .

svävande hyllor

Bygg svävande hyllor för att lägga arkitektoniskt intresse till din inredning utrymme . En flytande hylla är tillverkad i en låda form så att kontakterna och stöder döljs . Du kan installera flera svävande hyllor i en trappa steg mönster för att visuellt bryta upp en lång , helt enkelt färgad vägg . De kan göras upp till 18 inches djupt för att rymma större föremål . Flytande hyllor som ska stödja tunga föremål bör fästas i väggen reglarna med konsoler av stål vinkel . Denna typ av hylla används oftast i en modern , modern miljö . Mörka fläckar eller måla kan skapa en skarp kontrast mot ljusa väggar . Svävande hyllor är inte typiskt för landet inredning , men avrundning av kanterna och måla dem i dämpade färger bidrar användningen av dessa hyllor vettigt i en lantlig miljö .


Relaterade artiklar


hur man väljer matsalsmöbler
hur man rengör möbler i körsbärsträ
hur man fixar en futon madrass
hur fläcken och ta hand om furumöbler
hur man gör trä lådor glida lätt
hur man gör ett enkelt Adirondack stol
modern diy hyllor
hur man klä stolar & soffor
vad betyder siffrorna på rostfritt bestick ?
hur man bygger ett teak bänk