hur man bygger nonported lådor MTX högtalare

hur man bygger nonported lådor MTX högtalare

Bland de tre gemensamma mönster högtalarlåda , icke-porterade , eller förseglas som de kallas i branschen , är den mest populära . Bygga en icke-portade lådan innebär att göra höljet lufttät för bästa prestanda . Torrtillverkade är fiberboard ett bra val för högtalarlådor eftersom det är billigt och enkelt till slut på grund av dess släta yta . Lägga dämpmaterial som matta pad på insidan av lådan förbättrar ljud som produceras av en sluten högtalarlåda

Du behöver :
2 st 18-av-14 1/4-by-3/4- tum medium density fiberboard (MDF ) .
Linjal.
Jigsaw.
Kombination torget.
Variabel hastighet borr.
1/16-inch borr .
3/8-tums försänkare .
1 st av 15-by14 1/4-by-3/4-inch MDF .
Trälim.
1 st av 15-av-16 5/8-by-3/4-inch MDF .
Philips skruv spets.
1 1/4-tums eller skruvar.
1 st av 15-genom-7 1/8-by-3/4-inch MDF .
1 st av 16 1/2-by-16 1/2-by-3/4-inch MDF .
Kompass.
Terminal kopp .


1 .
Placera två bitar av 18-av-14 1/4-by-3/4-inch torrtillverkade fiberboard på ett arbetsbord . Mät från ett hörn och göra en markering på 7 7/8-inches på någon av de 18- tums kanter . Sätt en linjal på varumärket och den diagonala hörnet på den andra 18- tums kanten och rita en linje . Skär linje med sticksågen .
2 .
Ställ bladet , eller härskaren , i kombinationen torget på 3/8-tums . Sätt det långa benet av chefen för den kombination torget mot kanten av medium density fiberboard . Långsidan av huvudet har en nivå bubbla på den . Sätt pennan på slutet av kombinationen torget bladet och rita linjer på 18 , 14 1 /4 och 7 7/8-inch kanter .
3 .
Borra hål på linjer med en 1/16-inch borr . Borra ett ca 1- tums från ändarna på linjerna och de andra om 4- inches isär . Borra försänka hål med en försänkare borr direkt på rikthålen 3/8-tums om djupa så skruvhuvudena ligger under ytan av trä när de installeras . Dessa är de sidor till högtalarlådan .
4 .
Rita linjer från 15- tums kanterna på 15-by14 1/4-by-3/4-inch medium density fiberboard som tidigare . Borra hål och hål försänkare på samma sätt som tidigare också. Detta är baksidan av lådan . Applicera lim för att en 15- tums kant 16 5/8-by-15-by-3/4-inch medium density fiberboard och säkra den till 15-tums kant tillbaka genom styrhålen med eller skruvar .
5 .
Kör en sträng lim på 15-tums kanten av 15-genom-7 1/8-by-3/4-inch medium density fiberboard . Fäst den genom piloten hål på den andra 15- tums kant av ryggen . Sätt lim på ändarna av församlingen och fäst den mellan sidorna av lådan med eller skruvar .
6 .
Placera linjal diagonalt från hörn till hörn på 16 1/2-by-16 1/2-by-3/4-inch torrtillverkade träfiberplatta och rita en linje . Upprepa detta med de andra två hörnen . Detta markerar mittpunkten på fronten . Rita linjer för styrhål som du gjorde innan på två sidor mittemot varandra på fram-och borra hål följt av försänka hålen .
7 .
ställt in kompassen på 4 5/8- inches . Stick den punkt på kompassen där diagonala linjer kors och rita en cirkel . Borra ett hål inuti cirkeln med en 3/8-tums borr . Slip bladet av pusslet i hålet som gjorts med borren och skär cirkeln med sticksågen . Applicera lim på framsidan kanterna på lådan och fäst den med eller skruvar .
8 .
Håll terminalen koppen på baksidan av lådan och spåra dess kontur på den . Klipp mönstret ut med sticksågen . Dreva samtliga leder i lådan med latex täta för lufttät tätning .

tips och varningar


 • Städa upp överflödigt lim med en fuktig trasa .
 • Täck utsidan av lådan med matta eller måla om så önskas .
 • Lämna inte elverktyg utan uppsikt i närvaro av barn .
 • Sätt inte en matta lim eller färg till högtalarlådan utan ordentlig ventilation .


 • Relaterade artiklar


  hur du väljer en fasthet minne skum madrass
  hur refinish soffbord till en mörkare fläck
  häftiga idéer för en pojkes sovrum
  klädsel handverktyg
  den största säng storlekar
  hur man köper garderob garderober
  hur man bygger en bänk från en gran
  Teak Sealer vs teak olja
  Definitionen av nästlade tabeller
  hur man hänga en bubbla stol stå