hur man hittills arv möbler

hur man hittills arv möbler

Dating arv möbler kan vara svårt, speciellt om du inte är en expert antikhandlare . Lita på familjens historia , berättelser och hörsägen , men gör din forskning samt att autentisera och datera din möbeln . Utbilda dig på möbler historia , och läsa tillförlitlig antika publikationer som tar dig uppdaterad om möbler trender och stilar. Leta efter en tillverkare märkning eller tillverkning stil . Leta efter traditionell tillverkning stil för den påstådda tidpunkten för möbeln . Lägg all information tillsammans och rådgöra med en antikhandlare för att bekräfta din dating förmåga .
1 .
Fråga mor-och farföräldrar eller äldre familjemedlemmar om möbeln . Lyssna på berättelser där pjäsen kom ifrån. Bekräfta berättelser med andra äldre familjemedlemmar. Spåra bit tillbaka så långt du kan igenom din familj , och räkna generationerna att den har flyttat igenom. Detta kommer att ge dig en uppfattning om tillverkning tid .
2 .
Läs nyheter och trender i antika arvet möbler från tillförlitliga antika tidskrifter , publikationer handel och tidskrifter . Håll dig informerad om bedrägerier och bli utbildad i tidstypiska möbler.
3 .
Forskning den historiska period då ditt arv pjäs gjordes . Till exempel var i mitten till slutet av 1700-talet mest möbler i Chippendale -stil , i början av 1800-talet imperiet möbler var populär och från mitten av 1800-talet till 1900-talets början den viktorianska stilen användes . Titta över hela möbeln och försöka hitta en stämpel , eller en etikett med tillverkning information som datum , patent nummer och namn . Forskning denna information i antika böcker möbler referens .
4 .
bort lådor och titta på gångjärn och hårdvara . Titta på lederna , pinnar , spik och skruv . Olika verktyg och hårdvara användes i olika tidsperioder. Till exempel var skruvar som inte används i möbler före 1830 . Kontrollera om symmetri . Handgjorda möbler var inte symmetrisk som maskintillverkade möbler . Titta på träslag . Möbler gjorda före 1700 var gjord av ek , men efter denna tid valnöt och mahogny användes .
5 .
Shine en ultraviolett ljus på möbler för att leta efter modern , lim och material . Moderna material kommer att lysa när en ultraviolett ljus lyste på dem . Detta sätt kan du berätta om pjäsen har reparerats eller är en reproduktion .
6 .
Ta bilder och beteckningar av all din information och samråda med en antikhandlare i ditt område för att kontrollera datum för din möbeln .


Relaterade artiklar


hur man gör en plast hylla
hur man ansluter en sänggavel & fotstegskontakt till en järnväg säng
hur man bygger en träbänk längs en vägg för baseball kanoter
källor för överdrag för stolar
hur man gör upp bord design
hur man gör en stege bokhylla
Pottery Barn kids room idéer
hur man byter en säng till en plattform säng
hur man bygger ett område bänk post
hur man bygger ett bord matsal med handverktyg