hur man bygger en queen ram plattform säng

hur man bygger en queen ram plattform säng

Med sin låga profil och slanka linjer , plattform sängramar ser modern , elegant och dyrt . I själva verket kan du betala enkelt flera hundra dollar eller mer för en färdig plattform säng i de flesta affärer designmöbler . Lyckligtvis innebär den enkla konstruktionen är det lätt att göra en liknande modell med material som du kan köpa för några hundra dollar i någon järnaffär . Och med lite uppmärksamhet på detaljer , ingen vet någonsin skillnaden

Du behöver : .
3/4-inch spånskivor , 2 ark
. 2-av -6-tums tall timmer , 2 stycken 84 inches lång .
2-av -6-tums tall timmer , 2 stycken 62 inches lång .
Router med 3/4-inch lite .
3- tums lag skruvar , 8 .
2-av -4- tums bit tall timmer , 62 inches lång .
3- tums träskruvar , 4 .
2-av -4- av -1-tums block av furu trä , 7 stycken .
1 1/2-tums lag skruvar , 28 .
Sju hjul eller möbler ben .
Borra med spärrfunktion lite .
Sandpapper.
Bets eller färg.
Polyuretan ( om du använder fläcken ) .


1 .
Skär bitar av spånskivor för att mäta totalt 62-av-82 inches . Queen sängar åtgärd 60- av-80 inches, och du kommer att behöva några inches av överhäng sveper i ark och sängkläder . Fäst bitarna med trälim .
2 .
Skär ett 3/4-inch-wide , 1/2-tums spåret ner i mitten av de båda 2-av -6-genom -84-tums bitar av virke med routern . Detta kommer att skapa två sidostyckena . Plattformen kommer att glida in i denna spåret . Start och stopp spåret en tum från slutet av styrelserna så att spåret inte syns när du går rails. Cut en 3/4-inch bred , 1/2-tums spåret ner i mitten av slutet bitar , den 2-av -6-med 62-tums skivor , men fortsätter i spåret till slutet av styrelser .
3 .
Rada upp rälsen med sidoskenorna överlappande slutet räls , att se till att spåret du borrade rader upp längst upp i alla fyra delar . Förborra hål för 3- tums lag skruvar sedan , med hjälp av skruvar , fäst ihop skenorna med 2 skruvar i varje hörn .
4 .
fast 2- gånger-4 över mitten av ramen , under spåret , med två 3-tums träskruv på varje sida . Detta stycke kommer att stödja vikten på din madrass . Ta slutet järnväg och skjut den plattform i spåret . Sätt tillbaka i slutet på järnväg .
5 .
fast , med hjälp av en 1/2-tums eftersläpning skruvar och förborra hålen i trä som tidigare , fyra 2-av -4- genom-1- tums block av trä i de fyra hörnen på undersidan av plattformen , montering dem tätt i ramen . Bifoga ytterligare tre block vid jämnt fördelade mellanrum längs mitten av sängen . Fäst hjulen eller benen möblerna till blocken.
6 .
Fyll alla skruvhål . Slipa trä och fläckar eller måla de färdiga sängram för att matcha resten av dina möbler . Om du är färgning , låt fläcken torka och applicera flera lager av polyuretan för att skydda finish.


Relaterade artiklar


diy foto skärm
typer av lönn för möbler
är mikrofiber möbler polyester ?
hur man kan bli av termiter i möbler
hur man gör en plast hylla
rotting vs harts utemöbler
Fördelarna med granit tabeller
hur du lagrar smidesjärn möbler
hur man hittar en italiensk säng i en påse
hur man byter ett lås arkivskåp