hur man bygger en trähylla

hur man bygger en trähylla

Det finns enorma variationer när det gäller att bygga trähyllor . Du kan gå för komplexa stege hyllsystem , flytande hyllor eller enklare parentes hyllor . För det första gången trähylla maker , är en klammer hylla ideal , en trähylla för kryddor i köket , är troféer över en mantel eller krimskrams väl inom räckhåll för arbetstagare nybörjare trä . Med en grundläggande design på plats , kan dekorativa element , till exempel detaljerade trimma eller prydnadsväxter konsoler läggas för att göra din hylla särskiljningsförmåga.

Du behöver :
3 /4 tum plywood
. 2-av -2 timmer timmer .
Saw.
Trälim.
Drill .
Skruvar.
Trä kitt.
Sandpapper.
Färg /lack .


1 .
Skär plywood in i ett bakre väggfäste på 42-av-10 inches , en hylla topp på 36-av-10 inches och två triangulära fästet bitar . De bör vara rätvinkliga trianglar , med en sida av 6 inches , en 9 inches och hypotenusan ( mittemot den räta vinkeln ) ungefär 10,8 inches . Skär 2-av -2 timmer i en knap ( stöd ) av 32 . 5 inches .
2 .
Åtgärd 2 inches ner från toppen av 10-tums sidan av väggfästet . Dra en linje över på denna punkt . Center klotsen på undersidan av linjen och limma på plats, bör det finnas 2 3 /4 inches på vardera sidan av cleat . Placera de två triangeln fästena på båda sidor av cleat . Den 6-tums sidan ska sitta på baksidan berget och 9-tums sidan ska sticka ut i en rät vinkel . Limma fast hållarna .
3 .
Skruva fast hållarna genom baksidan av väggfästet i 6- tums sida av triangeln . Använd tre 2-tums skruvar i varje konsol . Skruva fast cleat på plats genom framsidan av cleat i väggfästet . Använd en 2-tums skruv var 5 inches .
4 .
Placera hyllan topp över cleat och konsoler . Det bör finnas ungefär 2 inches över på någon sida . Skruva fast hyllan uppifrån i klotsen med 2-tums skruvar . Se till att placeringen av skruvarna är utspridda med de som redan skruvas genom cleat i väggfästet .
5 .
Fyll synliga skruvhål med trä kitt och låt torka . Sand hyllan sedan färg eller lack som önskat.
6 .
Placera hyllan på väggen och skruva fast med 3- tums skruvar genom den övre och nedre kanten på väggfästet . Placera en skruv var 7 inches eller så . Touch med kitt och måla eller lack dessa skruv områden .

tips och varningar


 • stället för trä konsoler , prova dekorativa mässing eller järn konsoler .


 • Relaterade artiklar


  hur man berättar en falsk från ett original bertoia stol
  hur man bygger en sovsal loftsäng
  Vilka är farorna med sprayer tyg repetition av klädsel ?
  hur man täcker stolar med vinyl
  typer av lönn för möbler
  hur reparera din rottingmöbler
  hur man bifoga en kudde på en stol
  typer av slå ner garderober
  hur man sparar pengar genom att rengöra din egen klädsel
  ska jag använda läderrengöring på en soffa ?