hur man gör lister möbler krona med en router

hur man gör lister möbler krona med en router

I Möbelsnickeri är listen den dekorativa lister som löper runt den övre kanten av en möbel som en bokhylla , Hutch eller skänk . Listen kan köpas premanufactured , men är ganska dyr , särskilt när de tillverkas av det fina hårda träslag som ofta används i skåpet . För en hobby eller möbelsnickare som använder en hel del listen är det värt att veta hur du gör din egen listen

Du behöver : .
Router
Lumber.
Fräsbord.
Fräsar .

Förbered Lumber


1 .
Bruk en bit av virke till de mått som dina planer listen . Du kan ha detta gjort på en professionell woodshop eller kvarnbyggare , eller så kan du göra det själv med ett bord såg , rikthyvel och planhyvel .
2 .
Skär stora viken genom att köra bit virke i vinkel över bordet sågklingan , om detta är stilen på listen du gör . För stora vikar , såg en tabell är att föredra framför en router , eftersom storleken fräs som skulle krävas för att skära en så stor kurva skulle vara ytterst farligt och skulle kräva en enorm router .
3 .
Klipp eller skär av virke till längder som är två eller tre inches längre än den förväntade färdiga längder på de möbler du bygger . Detta gör att du utrymme för fel , men kommer att göra bitarna tillräckligt kort för att arbeta med enkelt .

Fräsa Profiler


1 .
Montera lite som krävs för din planerade profilen i din router , och montera routern till din router tabellen . Det är möjligt att göra detta utan en router tabell genom att klämma fast trä på en arbetsbänk och köra routern ner det för hand , men det är säkrare och mer korrekt att säkra routern i en tabell och flytta ved för hand .
2 .
Ställ staketet på routern bordet så att lite kommer att sticka ut i skogen önskat djup . Testa detta djup på en bit skrot trä innan du kör den på din riktiga pjäs . När du är nöjd med att det är rätt kör den riktiga bitar , är noga med att hålla ett jämnt tryck mot stängslet och att flytta virke sakta men säkert längs stängslet. Om du låter lite att skära på ett ställe , kan det orsaka en torva eller en brännskada .
3 .
Upprepa stegen ovan gälla den andra routern bitar du behöver för att slutföra din planerade krona gjutning profil . För en utförlig listen , kan detta kräva så många som fyra olika fräsar .


Relaterade artiklar


hur man använder drottning madrasser på kung ramar
hur du tar bort en vatten ring från en koppargruva tabell
hur man gör plast möbler
hur reparera hål och repor och billack möbler
hur man byter inomhus möbler kuddar
Amish typer av möbler
hur kan man få upp soffbord
hur man bygger en trä gunga
hur man sockerrör en stol med ett runt hål
diy modern bokhylla