uppkomsten av täljsten

uppkomsten av täljsten

Täljsten är en lägre kvalitet malm består delvis av talk . Täljsten är ofta förväxlas med steatit , som är en malm med en högre andel talk . Det finns många applikationer för täljsten , inklusive industri-, arkitektur och konst . Konstnärlig Täljsten är mycket mjukare än arkitektoniska täljsten

Om det bryts

Inlåning från stenen bryts hela världen , framför allt i Fleur de Lys Island i Newfoundland , Alperna, Pyrenéerna, italienska Piemonte och sköld formationer i Mellanöstern , Asien och Nordamerika .

Sammansättning

Täljsten består mestadels av de mineraler magnetit , klorit , dolomit eller tremolit och talk . Olika täljsten inlåning i olika regioner innehåller varierande mängder av varje av dessa . Stenen kan ibland också innehålla glimmer eller kvarts .

Använder

Täljsten är ett slitstarkt material som används för badrum , kök och spisar . Den behåller värmen , men ändå är mjuk på grund av talk i den , som har gjort det en favorit i bildhuggarmaskiner över hela världen i tusentals år . Till skillnad från andra stenar det inte är absorberande och inte hålla en fläck . Det är också används för industriella tillämpningar termisk .

Hur det utgjorde

Täljsten formats under miljontals år när mineraler som komponera den var bunden tillsammans genom tryck och värme .


Relaterade artiklar


hur man gör två sängar i en king size- säng
stål hyllor komponenter
hur man sätter keramiska plattor på ett bord
hur man bygger ett stort bord matsal
Hur ofta bör jag byta ut madrasser på min säng ?
hur man limma en madrass
hur man använder bivax för möbler rengöring
hur man bygger en dropleaf bord
Hur hittar jag individuella omslag för en tjänsteresa stil soffa ?
träbearbetning tillbehör för bäddning