tidiga amerikanska möbler färg färger

tidiga amerikanska möbler färg färger

Ofta målade tidig amerikansk möbeltillverkare sina pjäser för att dölja de olika skogen används för att göra möbeln , av detta skäl bör du inte försöka att skala en tidig amerikansk antik 's färg . Inte bara kommer du devalvera verket genom att ta bort ett original komponent , men stolen kommer inte att se något bättre för ditt hårda arbete.

Röd och Orange Röd

Tidiga amerikanska möbelsnickare använt en lysande , frodig röd , ofta kallade " röda venetianska . " Denna färg nyans som omfattas fancy formella möbler och blev då och då accessorized med förgyllda stenciling Den röda är en varm , gulaktig röd istället för en cool blå-tonad röd . mer extrema exemplen på färgen är så genomsyrade med gula toner att de ser röda-orange . Med åldern , många av dessa bitar ser mer pumpa än Vermilion.

Gula

En senapsgul visas som en semi-transparent tvätta på många tidiga amerikanska möbler bitar. glada nyans ljusare koloniala interiörer och var dessutom billig att producera . Med tiden , la målare fler och fler blyvitt i sina gula blandningar, vilket resulterar i en övergång till ljusgul och grädde möbler färger färg . Cream färgad möbler måla var allmänt anställd under Connecticut i början av 19 -talet .

svart , grått och vitt

Tidiga amerikanska husägare var medvetna om värdet av en fin neutral möbeln , och knäppte upp stolar och andra delar i en rad neutrala från svart till vitt . Den grekiska Revival och federala perioder möbler såg speciellt många svarta Sheraton , Hopp och Hepplewhite bitar . Svart var inte bara anställd i ett lager färg , men att härma rosenträ , svamp hantverkare lampa svart över röd . New Yorks Hudson Valley holländska kolonister gynnade vitt, grått och svart färg färger på sina blommor och frukt tema målade utsmyckningar möbler .

Green och Prussian Blue

Några svarta ser tidiga amerikanska möblerna är faktiskt grönt . Dessa möbler måla färg mörknar med ålder, och efter mellan 100 och 200 år , mörknar den gröna nyans så mycket att det ser svart . I en plats för Martha Stewart TV , nu tillgänglig på Martha Stewart webbplats , föreslår historiska målade möbler författare Cynthia Schaffner rikta en ficklampa på en målad mycket mörk antik att urskilja sin sanna färg . Både grönt och Prussian Blue pigment var dyrare så de var sällan som möbler måla utom i mycket rika hem .


Relaterade artiklar


hur man täcker en stol eller soffa
hur reparera repor på läder möbler
hur man rengör plast uteplats stolar
stilar av bärbara barer
hur måla möbler repor
hur man mäter tyg till soffan tapetsering
gratis hem rättsmedel för att ta bort tjära bort av möbler
problem med hängande en gunga
ska jag ha övernattande gäster i mitt hus när jag har vägglöss ?
hur du flyttar möbler från Florida till New Jersey