afrikanska stilar för mönstrade kuddar

afrikanska stilar för mönstrade kuddar

afrikansk textil är mer än bara färgglada och utsmyckade tyger , de också fungera som markörer för stam-eller gruppidentitet . Stilar i afrikanska tyger variera mellan olika regioner , men nästan alla tyger del grundläggande drag i vävda mönster , naturfibrer och färgglada färgade bilder . Afrikansk stil kuddar för inredning sittgrupper lägga ljusa , djärva färger accenter på en design utrymme . Välj en afrikansk stil som bevarar äktheten av afrikansk design samtidigt passar din egen smak och stil .

afrikanska Symboler

afrikansk textil ofta inslag symboliska representationer av djur, natur eller andlig ikonografi . Tyger som förekommer upprepade mönster av solar , stjärnor eller brand lägga en slående visuella element till en inre utrymme om det ingår i design för stolar, fåtöljer fönster eller soffor . För en mer autentisk afrikansk känsla , anser utskrifter med konstnärliga representationer av djur av den afrikanska savannen , lejon, elefanter och gaseller är gemensamma för afrikansk tyg . Animal Prints är moderna alternativ för afrikanska mönster stil tyg till kuddar . Traditionell afrikansk användning av animaliska mönster var i form av djurhudar snarare än tryckt tyg , så välja en lyxig tyg som erbjuder några konsistens samt mönster .

Kente Tyg

Kente trasa är en traditionell afrikansk trasa som gjorts från handvävda remsor av naturliga fibrer som ull eller bomull . Lokalt kallas nwentoma är kente trasa en distinkt afrikansk tyg alternativ för kuddar . De ljusa färgerna kente trasa berätta typiskt en historia eller myt . Varje färg symboliserar olika element eller föremål , svart traditionellt representerar andan medan silver är en symbol för renhet , till exempel . Duken är inspirerad av formen och design av ett spindelnät , vanligtvis med en central bild och flera upprepade bilder eller mönster som sträcker sig utåt från centrum . Den ljusa duk är perfekt för kuddar , eftersom tyget ger en visuell central punkt som fungerar som centrum för dynan .

Mud och Wax

Trots att afrikanska tyger har en mängd olika metoder för att dö eller imprinting bilder , två av de mest ovanliga och distinkta metoder för att skapa afrikansk stil mönster är tillämpningen av lera och vax . Afrikansk Batik duk är en ljus , flerfärgad tyg featuring abstrakta bilder och mönster , det verkligt unika mönster är skapade av skiktning delar av vax på tyget innan det är färgat flera gånger för att skapa flerfärgade mönster . Batik tyg är upptagen , särskiljande tyg som är perfekt för att lägga till färg , liv eller en illusion av rörelse till ett rum . Dess slumpmässiga mönster garanterar att varje kudde kommer att vara annorlunda från en annan .Båda Korhogo tyg i Elfenbenskusten och lera duk från Mali använda lera för att måla bilder av djur eller ceremonier på färgat bomull eller ull tyg . Mud målade tyger är mycket mer dämpad färg när leran är brun eller svart och trasan tenderar att vara ljus och neutral färg . Mönstren av lera tyg är mer som tavlor än upprepade mönster , om du vill infoga en subtil afrikanska element i kudde design , anser lera duk för stora kuddar som nog erbjuda yta på ett tillfredsställande sätt visa konstnärskap av tyget .


Relaterade artiklar


afrikanska stilar för mönstrade kuddar
diy soffa
hur att rekonditionera en slaktare block bord
information om madrass kvalitet
inhemska fel som hittats i sängen
tips om fordonsreparationslackering trämöbler
Hur tar jag bort repor från en skinnsoffa ?
vad är skillnaden mellan 3 - lb .
hur man ansöker polyuretan till möbler
hur man bygger ett läger stol