hur man gör Recliner-soffor överdrag

hur man gör Recliner-soffor överdrag

Soffa överdrag kan du återuppliva slitna möbler och möblera ett rum på samma gång . Ett överdrag är en enkel och kostnadseffektiv metod för att utvidga soffan liv och kräver endast grundläggande sömnadsskicklighet att slutföra . Smärre ändringar i en grundläggande överdrag mönster göra omslaget användbar för soffor med en inbyggd vilstol alternativ . Ett medium vikt tyg som kan tvättas i maskin ger hållbarhet till överdraget samtidigt sänka underhållskraven

Du behöver : .
Måttband
. Tyg.
Stift.
Sax.
Symaskin.
Thread .


1 .
Mät soffan längd från fronten vid golvet och över soffan tillbaka till tillbaka på golvet . Öka denna mätning med 6 inches redogöra för fållar och stoppade tyg .
2 .
Mät soffan bredd från den bortre sidan av en sittdyna till den bortre sidan av det motsatta sittdyna . Öka denna mätning med 2 inches till svars för fåll .
3 .
Mät soffa sidan längd från ett golv sidan och över armen till den punkt där sittdynan börjar . Öka denna mätning med 12 inches till konto för fållar och stoppade tyg .
4 .
Mät soffa sida bredd från framsidan av sidan till den bakre delen av sidan . Öka denna mätning med 2 inches till svars för fåll .
5 .
Använd mätningar för att rita ett utkast av överdraget mätningar . Detta hjälper dig att hålla siffrorna och avsnitten rak när du klipper tyget bitar .
6 .
Klipp tre tygstyckena med gjorda mätningar. Bitarna inkluderar ett stycke för huvuddelen av soffan från golvet framför på golvet bak och två stycken för armarna från sidan golvet till den punkt där armen möter dynan .
7 .
Lägg bit över soffan och stift armen bitar till soffan och bakst med rätt sidor är tillsammans . Se till att stift armen på rätt plats så att överdraget passar bra.
8 .
Markera sittdynan plats på både fram-kant sömmar . Det är där knäna böjs när du sitter. Inte sy sömmen från dynan plats på golvet för att skapa en lucka för att öppna och stänga vilfåtölj hissen .
9 .
Sy alla sömmar , utom de markerade framkant , med ett 1/2-tums söm . Avsluta sömmen kanterna med en overlockmaskin eller sicksack för att förhindra nötning .
10 .
Hem överdraget genom att vika under 1/4-tums av tyg mot fel sida av överdraget . Fyll i fållen genom att vika ytterligare en 1/4-tums och stift för att hålla på plats . Säkra hem genom att sy nära inre kanten .
11 .
Placera överdraget på soffan genom att dra den över ryggen och slätar till tyget över sittdynorna . Kontrollera att den öppna sömmar radas upp i framkant för att öppna och stänga vilfåtölj hissen . Tuck överflödigt tyg i sidan och bakkant på sittdynorna .


Relaterade artiklar


hur man gör en utomhus bordsskiva med kakel på det
hur man bygger en veranda sitter bänk
Hur skapar jag en ångbåt trunk ?
top cafébord
hur man köper garderob garderober
Tips för uteplats stolar med rektangulära ben
hur att utvinna olja från lavendel hemma
Hur gör jag billiga skåpdörrar för en bokhylla ?
hur man kan återställa & restyle ett sovrum samling
hur man bygger inbyggda bokhyllor