primitiva möbler målning & färgningsteknik

primitiva möbler målning & färgningsteknik

För att göra möbler som är resistenta mot de skadliga effekterna av värme, fukt , vittring och biologiska angrepp , som termiter och mögel , våra förfäder utnyttjade ett antal primitiva måleri och färgningsteknik . Naturligtvis var det sekundära syftet med dessa tekniker för att öka möbler estetiska värdet . Oavsett om du funderar på efterbehandling eller polering av en möbel i ett primitivt , antik stil , eller om du bara vill lära sig om olika tekniker , beakta följande exempel .

Shellack

Trots sin primitiva rötter , är shellack fortfarande en allmänt använd ämne för efterbehandling trämöbler . Enligt den antika restaurering resurs webbplats Antik konservatorer, kommer shellack den orange-färgade hartsartade sekret från LAC insekt ( Laccifera Lacca ) , som är ett träd-bebor född i indiska och thailändska skogar . LAC insekt livnär sig på sav från kvistar och formar kokonger som kallas sticklacs runt dessa värden kvistar . Om du vill konvertera sticklac i shellack , arbetare tvätta insekten och kvist skräp och förfina det antingen manuellt eller kemiskt . Det är sedan redo för användning på möbler och andra trädetaljer . Som Antik Restauratörer anteckningar visas shellack i det historiska rekord så tidigt som 1590 , när en engelsk författare observerade arbetare i Indien med det ämne som pälsen trä . Dessa arbetare behandlade sticklac manuellt genom att vrida det-för att generera värme-. så att den skulle smälta in i träets fibrer

Lac Dye

Innan asiatiska hantverkarna började använda sticklac för harts , använde de den för sin distinkta gula färg i form av ett färgämne . Enligt Antik konservatorer, datum användning av LAC färgämne tillbaka till 250 e. Kr. , då den romerske författaren Claudius Aelianus gjort anteckningar i ett naturhistoriskt manuskript . För att skapa färg , gamla arbetstagare trä ren rå sticklac , precis som med produktion av shellack . Men istället för att behålla harts , skulle de filtrera ut den och hålla den mer koncentrerade pigment .

Tung Oil

som den verkliga målningen webbsidan Mjölk Paint anteckningar , kommer Tung olja från frön av kinesisk Tung träd, som omfatta de arter Aleurites Montana och Aleurites fordii . Medan de gamla kineserna har använt oljan för att behandla trä för oräkneliga århundraden , har västvärlden lär sig inte av tekniken tills den 13: e århundradet . Enligt Palomar College , som används gamla arbetstagare Tungolja-i kombination med pigment och andra material-att producera vattenavvisande beläggningar och färger . I jämförelse med andra typer av naturliga träslag möbler , såsom linolja och ricinolja , torkar Tungolja mycket snabbare . Dessutom tenderar den inte att missfärgas med tiden, men istället har en skimrande glans .


Relaterade artiklar


hur man kan jämföra arbetsstolar
hur man hänga en stol från en uteplats däck
hur reparera ottoman hörn
hur priset möbler till en loppmarknad
Hur rengör jag vit rotting ?
hur att renovera möbler aluminium uteplats
typer av barnsängar
hur man sätter hjulen på en stol
hur till återvinna en ottoman
Skillnaden mellan traditionell och moderna möbler