problem med träfanér lossnar

problem med träfanér lossnar

träfanér göra det möjligt att få utseendet av kostsamma skogen , såsom mahogny , på ett mer rimligt pris . Träfanér overlay annat material , vanligtvis spånskivor , för att skapa en stor möbel . Däremot kan träfanér lossna . För att fixa löst faner är enkelt: rensa ut eventuella kvarvarande torkade lim och reglue pjäsen , använda starka möbler lim . Men för att förhindra lossnar och relaterade problem , förebygga orsakerna är nyckeln .

Luftfuktighet och fukt

Det klart , den värsta orsaken till träfanér lossnar är fukt . Om luftfuktigheten i ditt hem orsakar träfanér att lossna , kan du vara säker på att det orsakar andra problem också , såsom mögel och skador på andra träslag , bland annat möbler i massivt trä och dörrar . Skaffa en bra avfuktare , och , om möjligt , ta itu med de bakomliggande orsakerna till fukt i ditt hem , såsom för mycket skugga från överväxta träd .

Utöver luftfuktighet , kan goda , gammaldags vatten spill fukta och lossa faner . Skydda fanér möbler med löpare och andra skyddsåtgärder beläggningar

Heat

Värme kan också orsaka faner att lossa-. ja, är skev faner ofta uppvärmd för att göra dem mer följsamma när de är reparerade . Flytta en möbel vars faner har lossnat längre från värmekällor , oavsett om det ett fönster på den södra sidan av ditt hem eller ett element .

Brott

När ett litet hörn av ett faner är avstängd Kan ytterligare brott förstöra verkligen en bra möbel . Reparation någon uppmjukning av faner omedelbart , eller flera av faner kommer inte bara att lossa , men också bryta . Om du inte kan komma runt att fastställande av faner tills helgen , använd en mild, lätt att ta bort , nonmarking tejp , såsom blått målartejp , för att fästa ner några hörn som lossnat .


Relaterade artiklar


ska jag ha övernattande gäster i mitt hus när jag har vägglöss ?
hur man bygger ett säte hörn bänk
hur benen sand bord
Diy audio står
utomhus bänk bygginstruktioner
barcalounger läder vilstol stilar
hur man bygger en räknare höjd bord
hur man klä trä
hur man bygger vägg bokhyllor
hur man bygger en enkel trästol