gör- det - själv pvc utemöbler

gör- det - själv pvc utemöbler

Bygga dina egna PVC utemöbler ger oändliga möjligheter . Tålig och prisvärd , är plaströr lätt att montera och planer är oftast lätt att ändra . Behöver du en stol lite bredare eller ett bord lite längre ? Helt enkelt öka längder av rör . Eftersom PVC-rör passar väl i kontakterna , limning församlingarna är helt frivillig . Utan lim kan varje PVC projekt tas isär , göras om , ändra storlek , lagras eller transporteras med oöverträffad enkelhet. Säsongsartiklar som utemöbler är perfekta kandidater för gör det själv PVC konstruktion .

Du behöver :
31 meter av PVC-rör
. Saw.
Permanent märkpenna.
6 T-kontakter.
135-graders krök kontakter , 8 .
PVC-duk .
90-graders krök kontakter , 4 .
fyrvägs cross -uttag, 1 .
1 1 /2 fot segment av röret , 10 .
2-fot segment av röret , 6 .
tre -vägs hörn kontakter , 6 .
fyrvägs hörn kontakter , 2 .
1 1 /2 fot med 2 1 /2 fot segment av röret , 2 .
Tyg , 18 inches med 30 inches .
Synål .
Thread .

åttakantigt bord


1 .
Anslut två 9- tums segment av röret med en T-koppling . Upprepa för att skapa 4 identiska segment .
2 .
Organisera de fyra avslutade segmenten och fyra 18- tums segment av röret i en oktagon med öppna T-koppling öppningar pekade nedåt . Anslut avslutas med 135-graders krök kontakter .
3 .
Rita konturerna av bordsskivan på en bit av PVC-duk . Klipp ut formen . Placera plåten åt sidan .
4 .
Sätt en 30- tums pipa avsnitt i varje negativ T-koppling öppning . Fäst en 90- graders vinkel till botten med varje 30- tums pipa .
5 .
mäta den exakta avståndet mellan en 90-graders krök öppning och öppningen på motsatt kontakten . Divideras denna siffra med två . Klipp fyra bitar av röret till denna längd .
6 .
Sätt ett rör från steg 5 till varje 90-graders krök öppning . Anslut de fyra rören med en fyra -vägs cross -kontakt .

Stol


1 .
Anslut två 18-tums segment av rör och två 24- tums segment av röret med tre -vägs hörn kontakter så att den mittersta öppningen vänds uppåt . Orientera rektangeln så att två -fots segmentet är närmast dig . Detta är ordförande basen .
2 .
Sätt en 18- tums segmentet av röret i varje uppåt inför öppningen.
3 .
Placera en tre -vägs hörn kontakt på framsidan två rör , parallellt med den lägre basen . Placera en fyrvägs hörn på baksidan två rör , parallellt med den lägre bas med en öppning uppåt . Använd två 18- tums segment och två 24-tums segment av röret för att ansluta kontakterna . Limma inte på 18-tums segment på plats , även när monteringen är slutförd . Detta är sätet .
4 .
Placera en 18-tums segmentet av rör i de återstående uppåt öppningar . Limma inte dessa på plats , även när monteringen är slutförd . Placera en T koppling på ovansidan av rören , så att den mittersta öppningen vänds det motsatta röret . Anslut de två rören tillsammans med en 24- tums segmentet av röret . Detta är baksidan av stolen .
5 .
Skapa sätet från en bit slitstarkt material som mäter 18 inches med 30 inches . Lägg tyget framför dig så att långsidan ligger närmast dig . Överlappning de senaste tre inches eller så i varje ände . Sy överlappade delen på tyget för att skapa en slinga . Skjut 18 tum segment från sidan av sätet genom öglorna , och sätt tillbaka dem till ordförande. Upprepa steg 5 för att skapa en back för stolen och bifoga .

tips och varningar


 • För en kraftigare sits , ansluta två 12 cm bitar av röret med en T-koppling . Placera en 9 tum segment i den öppna T-koppling öppning . Upprepa för att skapa en andra bit . Anslut två 9-tums pipa segment med en T-koppling . Placera en 12- tums rördel i den öppna kontakten öppning . Upprepa för att skapa en andra bit . Använd dessa segment i stället för 24-tums och 12-tums pipa segment . Anslut de fyra mittersta rören med en fyra -vägs cross -kontakt . Placera en kudde över sätet i stället för att skapa tyget säte i sista steget.
 • Efter varje projekt har torr-monterat, kan det tas isär bit för bit och limmas ihop med PVC cement för ökad styrka . Ingen pjäs får någonsin limmas tills hela församlingen har passa ihop . Vissa segment , såsom stolsitsen , får aldrig limmas alls .
 • vill använda PVC cement , kompress en liten mängd cement inne i monteringen och att röret trycks in i monteringen snabbt . Detta förhindrar överskott cement från väller passiv över röret . Var försiktig : . PVC cement hårdnar snabbt och är omöjligt att bryta från röret, så misstag kan inte rättas till


 • Relaterade artiklar


  problem med teak möbler
  hur man bygger ett fristående skrivbord kaninbur
  hur man gör en sängram som lämpar sig för en vattensäng
  Definitionen av en kudde mjuk madrass
  Hur lång bör sängbord lampor vara ?
  vad är en frukost bord ?
  göra ett skärmtak på en himmelssäng
  hur man täcker en stol eller soffa
  hur man täcker en bäddsoffa
  vad är skillnaden mellan engelska ek & amerikansk ek möbler ?