matbord stilar

matbord stilar

matsalsbord kommer i många olika former och storlekar och är gjorda av många olika typer av material , från trä till glas och även aluminium . Med olika typer av matsalsbord tillgänglig kan du svårt att bestämma vilken typ av matbordet är rätt för dig . Men om du vet hur många människor ska äta vid bordet oftast och storleken på din matsal borde beslutet inte vara alltför svårt .

BORDSKLAFF Expandable Matbord

Drop-blad och expanderbara matbord kan du kontrollera storleken på tabellen beroende på antalet personer sitter vid bordet . Drop-blad tabeller kan du lyfta eller släppa ena änden av bordet för att göra den längre eller kortare , och expanderbara tabeller har en extra bit i mitten som kan tas bort för att göra tabellen mindre eller läggas till för större grupper . Dessa typer av tabeller är praktiska inte bara för att du kan ändra dem baserat på antalet gäster som du har , men de är ett Space Saver också, eftersom du kan hålla bordet i en mindre storlek när du inte underhållande . Expanderbara tabeller är oftast rektangulär eller oval .

rektangulära och Oval Matbord

Rektangulära och ovala matbord kommer i många olika storlekar och kan sits sex till 12 eller fler personer . Dessa typer av tabeller brukar användas i större utrymmen som är långa och smala och är bra för stora familjer eller för människor som hyser ofta . Om du förtjust i att använda centerpieces för fester , kan du placera två till fyra eller fler pjäser på bordet , beroende på tabellens längd . Dessa är också bäst för middagar där värden kan sitta i toppen av tabellen .

Rund och Octagonal Matbord

Matbord som är runda eller åttkantiga har två stora fördelar jämfört med matbord i andra former . En fördel med ett runt bord är att du kan klämma in många fler gäster än det faktiska antalet gäster att bordet faktiskt var avsett för , eftersom det har inga hörn . Den andra fördelen är att runda bord kan komma med en inbyggd Lazy Susan , en rund roterande magasinet , i mitten av bordet , eller så kan du placera en på den . Beroende på storleken på bordet , kan runda bord passa allt från fyra till upp till 12 eller fler personer .

Square Matbord

Square-formad matbord med plats för 4-8 gäster . Större fyrkantiga bord finns vanligen i matsalen , och mindre kan användas i kök , skrymslen frukost eller andra mindre utrymmen äta . Till skillnad från runda eller åttkantiga bord , är sittplatser i ett fyrkantigt bord begränsat till följd av bordets hörn , vars ben skulle hindra benutrymme för den person som sitter i hörnet .


Relaterade artiklar


hur man konstruerar en loftsäng
luft stol tips
gör det själv prinsessan våningssängar
hur man demonterar en kontorsstol och ta bort den mekanism från basen
utanför eldstaden idéer
hur man installerar en inomhus hängande stol
hur man installerar skåp fångster
hur man bygger ett matbord och bänkar
hur man bygger projektions-TV står
flexsteel soffa stilar