problem med pre - 1945 biljardbord

problem med pre - 1945 biljardbord

har haft av otaliga entusiaster i århundraden . Om välbevarad , kan äldre biljardbord erbjuder ett roligt spel och försköna ett rum med en attraktiv möbel som visar skickligt hantverk av en svunnen tid . Äldre tabeller ofta nuvarande ägare med problem kommer dock att påverka utseendet såväl som spel . Lyckligtvis kan många av dessa villkor repareras med en liten investering i tid och pengar .

Gamla Felt

filtduk täcka ytan av en gammal biljardbord kan bäras , skråmat , repad eller skadad. En skadad eller sliten filt gör det mycket svårt att spela en aceptable biljard , den ojämna yta kände påverkar hastigheten och rulle biljardbollar . Lyckligtvis kände ersätter pool-bord är en ganska enkel och billig process .

Skiffer Problem

Mest biljardbord är konstruerad med en fast del av platta skiffer under kände spelytan . Skiffer kan uthärda i utmärkt skick i flera decennier , men med åren kan det också bli skev , sprucken eller ojämn . Små sprickor och hål i skiffer kan fyllas med en substans som kallas biljardbord vax som framställs uttryckligen för detta ändamål och finns i butiker specialiserade på biljardbord . Om allvarligt skev bör skiffer bytas ut.

Fickor

Den klassiska läder släppa fickor kan torka ut , riva upp eller bara falla sönder med åldern . Det är ganska störande och obekvämt att ha biljardbollar falla igenom fickor och hamnar rullar utmed golvet . Fickorna kan ersättas med hållbara modern fickor , tillverkade av gummi eller andra syntetiska material som inte slits ut ganska så enkelt .

Kuddar

Pool-bord stötfångare , även känd som kuddar , i gott skick är avgörande för spelet . Om kuddarna har skev eller utvecklas döda punkter , är det bäst att ersätta dem. Om din biljardbord är av en standard mätning , kan kuddar köpas redan kapas till rätt mått .

Slutför

färgen eller lacken på en gammal biljardbord med växa smutsiga och slitna med åldern . Smuts, damm och rök kommer skada ytskiktet , i synnerhet om bordet är i en undanskymd plats . Perioder av luftfuktighet omväxlande med torrhet också varp i träet. Om det finns djupa eller permanenta fläckar på trä finish , har bordet lack avskalade , slipat trä ner och ytan refinished .

Struktur

I tabellen kan falla ur läge efter flera decennier av användning enligt träben och stöder varp . Att reparera en skev biljardbord , är det bäst att anlita en professionell möbler konservator som har erfarenhet ersätter och omforma trä avsnitt .


Relaterade artiklar


diy väggmonterad skrivbord
hur man kan anpassa låda diabilder
hur man byter ett lås arkivskåp
hur man bygger en flytande plattform säng
hur man bygger ett stort bord matsal
hur att köpa begagnad soffor
disney fairy sovrum idéer
gör det själv byte skumdyna
hur man bygger en dubbel trissa säng
hemlagad sängramen idéer