DIY : inbyggd bokhylla

DIY : inbyggd bokhylla

Om du har en vrå i en vägg som just skriker ut för användning , men du är inte säker vad man ska göra med den, en inbyggd bokhylla kan vara just den sak . Inbyggda bokhyllor hjälpa till att fylla dessa obekväma väggytor och tillhandahåller en användbar tjänst på samma gång . De knyter också väl med det övergripande inredning av rummet , eftersom de är oftast målade i samma färg som väggarna

Du behöver : .
Måttband
. Plywood , 3/4-inch .
Lumber , 1-av -2-tums .
Saw.
Trälim.
Drill .
Hammer.
Efterbehandling naglar.
Uppställning pinnar .
Träskruvar , 1 5/8-inch .
Plywood 1/4-tums .
VÄRD SEXPENCE naglar .
Trim.
Paint .
Skruvar, 3- tums .
Trä kitt.
Sandpapper .

Att Bokhylla


1 .
Mät vrå där du planerar att installera bokhyllan . Du behöver bredd och djup samt önskad höjd av bokhyllan . Ett exempel bokhylla på 48- av -24-genom-12 inches kommer att användas .
2 .
Klipp två sidoväggar 48-av-12 inches från 3/4- tum plywood och en topp och botten av 24-av-12 inches . Skär fyra klotsarna ( stöder ) från 1-av -2-tums timmer på 10 inches lång .
3 .
Lägg de två sidoväggarna platt på arbetsytan , sida vid sida . Limma en knap jämnhöjd med toppen av sidan bitar och spola med en kant , det borde finnas en 2-tums gapet mellan slutet av cleat och en kant . Dela resten av längden på mitten , limma den andra uppsättningen klotsar på denna punkt på samma sätt . Nail båda klotsar i med efterbehandling naglar .
4 .
Mät på 2 inches från vardera långsidan av sidostyckena och skrivare en linje . Mark var 3 inches på linjerna , borra sedan ett 1/2-tums djupt hål på dessa punkter är tillräckligt stora för hyllan pinnar för att passa väl . Dessa är de hål för justering av hyllorna i bokhyllan .
5 .
Vänd sidostyckena på sin kant , knapar och PEG hål inåt . Gränsar den övre och nedre delar på någon sida att forma en rektangel , hörnen på topp , botten och bitar sidan bör bilda rät vinkel
6
Borra tre försänkta styrhål genom . hörnfogar från toppen av den nedre och övre bitarna i angränsande sida bitar . Skruva tillsammans med träskruv .
7 .
Skär ett bakstycke för bokhyllan ur 1/2-tums plywood , 24-av-48 inches . Centrera den över ryggen --- den sida där klotsarna är i jämnhöjd med kanten är baksidan --- och spika fast med VÄRD SEXPENCE naglar . Ställ bokhylla upprätt .
8 .
Mät insidan bredd av bokhyllan . I detta exempel blir det cirka 22,5 inches över . Klipp ut önskat antal hyllor från 3/4-inch plywood till 22,5-av -12 inches . Ta en hylla och montera den i mitten av bokhyllan vilar på två centrala bommar . Limma hyllan till knapar , fäst med efterbehandling naglar
9
Skär trimma längden . i detta fall två stycken på 48 inches och två stycken på 24 inches . Miter ändarna av alla trim delar till 45 grader. Formulär en ram runt framkant bokhylla med trim , sneda ändformning hörn . Nail på plats med VÄRD SEXPENCE naglar . Måla bokhylla i samma färg som väggen måla

Installera Bokhylla


1
in bokhyllan i The Nook . det ska passa väl . Borra försänkta pilot hål genom det inre hörn av bokhyllan i väggen och från det inre sidorna av bokhyllan i väggen . Ett hål var 10 inches bör räcka .
2 .
Skruva bokhyllan i väggen med 3-tums skruvar . Fyll skruvhålen sparsamt med trä kitt och låt torka . Slipa spacklas områden, så retuschera med färg.
3 .
Pop i hyllan pinnar i pinnen hålen , sedan ordna hyllorna enligt önskemål för att avsluta din inbyggda bokhylla.


Relaterade artiklar


Hur skapar jag en struktur plywood spela med matta utomhus ?
delar för en vikbar picknickbord
hur du monterar en nit system
hur man kan återställa tråkig möbler finish
de typer av bambu möbler
hur du återvinner en vattensäng madrass
hur man hänga en projektorduk på väggen
rotting vård och rekonditionering
hur man utformar shaker möbler
inte strö pulvret på madrassen att bli av dammkvalster ?