Hur reparerar jag och fyller en antik schäslong ?

Hur reparerar jag och fyller en antik schäslong ?

En schäslong ( kallas ibland schäslong ) kan lägga charm i alla rum . En antik schäslong kan behöva repareras . Du kan förbättra utseendet på en sliten bit genom att reparera skadat trä , och genom att ersätta tyget och inne fyllning, som är benägen att mögel och insektsangrepp över tiden

Du behöver : .
plast engångshandskar
Tarp eller gammal tidning.
220 slippapper.
Elektrisk slipmaskin.
Tack trasa.
Penslar.
Trälim.
Trä.
150 slippapper .
Bets.
Lack.
Klädsel sax .
Nåltång.
Två till fyra meter möbeltyg .
Klädsel stift.
Häftpistol.
Skumdyna .
Symaskin .


1 .
Sätt på plast engångshandskar för att skydda från splitter . Sprid tarp eller gamla tidningar på golvet runt schäslong . Med hjälp av någon annan , slå på schäslong på sin sida , så att träet ben och bas är vänd uppåt .
2 .
Sand för hand med 220 slippapper , om trä är känslig , eller använda en elektrisk slipmaskin till sand trä i stora delar där det finns hårfina sprickor , sprickor eller grov , missfärgade fläckar . Sand i fiberriktningen. Ta bort trädamm med en please trasa , eller rent målarpensel.
3 .
Lim lyfte trä avsnitt med trälim och tryck ner på plats . Låt torka. Fyll i skölpar eller split med Trä . Låt torka. Slipa försiktigt med 150 slippapper över reparationer och ta bort trädamm med pensel .
4 .
Stain trä med trä fläck efter slipning och reparationer , med en liknande färg till den ursprungliga antika trä . Applicera två lager av färg med en ren pensel . Låt första lagret torka innan en andra gång. Om trä är blond eller naturliga , använda en tydlig lager fernissa för att försegla i träet och skydda den. Välj en vatten-och insektsnät lack . Applicera ett skikt med en ren pensel , låt torka och upprepa .
5 .
Vänd sida stolen rätt upp , en gång bets och lack är torr . Ta bort den gamla klädseln med en klädsel sax , med början kuddar . Ta bort tyget på bas och tillbaka . Använd nåltång att ta bort klammer .
6 .
Inköp 2-4 meter tyg i mönsterstickning på ett tyg leverans butik och skum för stötdämpning. Rulla ut tyget och nåla fast schäslong . Använda klädsel sax , klippa loss tyget på botten och runt sidorna och lämnar en 4 tums söm . Början på baksidan , häfta tyg till stolen med en häftpistol i träram . Dra tyget upp tätt när man går längs , se till att det inte massa , i sektioner . Ta över till den främre stolen , och fortsätta häftning . Skär bort eventuella lösa tyg och häfta på plats .
7 .
Placera skummet på en separat gård rullade tyg , med mönstret nedåt . Skär runt skumdyna , vilket ger en 2 tums verkar . Upprepa steg på en separat del av tyg . Sy alla kanter , utom en . Använd en symaskin , och förstärka kanterna när du går längs sömnad . Trä på skumdyna insidan och sy de återstående öppna kant tätt försluten för hand . Placera nya kudde på schäslong .


Relaterade artiklar


hur man gör en metall och trä bokhylla
hur man klä en pall
Hur tar jag bort färg från läder möbler ?
hur man bygger en oktagon BLOMBORD
vad madrasser är bäst för en flyta säng ?
hur man bygger en stol trä strand
problem med golvur
olika typer av dyna skum
kreativa sätt att dekorera trä bord med decoupage collage
diy hur man ansluter en antik järn sänggavel