är en vattensäng bättre för din rygg ?

är en vattensäng bättre för din rygg ?

Den ortopediska fördelarna med en vattensäng kan delvis bero på ålder, vikt och medicinska frågor för den person som sover på den , och kvaliteten på sängen . Men enligt en studie från 2008 i Danmark , verkar waterbeds att förbättra sömnkvaliteten för människor med ryggproblem

Expert Insight

Tillverkarna hävdar att vattensängar är bra för rygg hälsa eftersom de anpassar sig till kroppens konturer och tillgodose form och vikt den sovande . Konstaterar dock BackCare välgörenhet hemsida att det inte finns någon reglering av tillverkarnas beskrivning av deras produkter. "Du måste hitta en som bäst passar dina behov när det gäller din längd , vikt , ålder , sovställning och rygg problem , " den välgörenhet säger .

Back Pain

En undersökning som genomförts av Danmarks Fyn Tillbaka Center och offentliggöras i tidskriften Spine under 2008 bedöms 160 patienter med kronisk smärta i nedre ryggen och jämförde resultaten av att sova på en hård madrass , vattensäng och ett minne skum madrass . I studien konstateras att både vattensängen och skumgummimadrasser gjorde positivt påverka tillbaka symptom jämfört med hård madrass , även om det noteras att skillnaderna var små .

Överväganden

BackCare konstaterar att madrassens fasthet är viktigt när det gäller att backa vård . Madrassen skall vara understödjande nog att ta din vikt utan att glida men ändå tillåta dig att stänga med lätthet . Fasthet vattensängar kan justeras genom att lägga till eller ta bort vatten , som tillåter människor att experimentera tills de hittar en fasthet nivå som passar dem .


Relaterade artiklar


hur man väljer en låda lås
redo säng instruktioner
idéer för målning bänkar
bygga skåp badrum fåfänga
hur man gör en liten trä bord
vad man ska använda istället för låda fjädrar
hur man väljer viktorianska möbler
hur man gör en trä bokhållaren
Hur skapar jag tråd hängande hyllor för små utrymmen ?
diy hur man ansluter en antik järn sänggavel