användningsområden för gamla trä sänggavlar

användningsområden för gamla trä sänggavlar

Även om du kan slänga en gammal trä sänggavel är ett alternativ till nytt ändamål som huvudgavel till en ny funktionell eller dekorativa objekt. Med sina två tjänster och träpanel upphängda mellan dem , erbjuder en sänggavel från en gammal säng en stor , plan yta , lämplig för ett antal typer av projekt . I jämförelse med smidesjärn , stål och andra sänggavlar av metall , trä huvudgavlar är mycket lättare att arbeta med , som du kan såga igenom och fästa sina komponenter med hjälp av vanliga snickeri verktyg .

Bänkar

Som gör-det-själv Craft-projekt resurs webbplats Robo Junker illustrerar , ett gammalt trä sänggavel kan göra den perfekta tillbaka för en bänk . Du kan bygga den sits och underrede av bänken från två-för- fyror och annat skrot timmer , bifoga sedan gaveln till dess rygg . Eftersom trä sänggavlar är ofta skrymmande och tunga , för bästa resultat bör du använda skruvar-optimalt 3 inches lång-i motsats till spikar för att fästa din sänggavel till bänken ramen. Som tilläggsfunktioner kan du bygga armstöd sticker ut från båda sidorna av sänggaveln och anslut armstöd till sätet med rader av spindlar . För att ge din bänk ett enhetligt utseende , färg ramen , sits , huvudgavel och andra funktioner en färg . Du kanske också vill stencil ett blommönster eller annan konstruktion på gaveln för att ge bänken lite karaktär .

Stolar

Medan dubbel , dam och king size-säng -stora sänggavlar trä ofta ge adekvat , om inte gott , utrymme för att bygga bänkar , singel och barnsäng storlek sänggavlar vanligtvis inte . Lyckligtvis för att rymma en liten sänggavel i ett projekt , kan du helt enkelt skala ner designen för en bänk , och bygga själv av trä sänggavel stol . Alternativ att överväga är att lägga ett mjukt eller klädd sits till stolen och-som med bänkar-. stenciling mönster på gaveln

Dog Bed

Enligt den gör-det -själv- design resurs webbplats Curbly , en trä sänggavel av en gammal säng kan fungera som den perfekta nya sänggaveln för hundens säng . En av de bästa alternativen är att spärra den nedre inlägg av gaveln till träklossar , så att gaveln kan stå fritt och säkert . Sedan kan du kasta en stor kudde framför den och titta på dina pooch snooze med stil . Som Curbly rekommenderar , kan du också överväga täcker gaveln med ett tyg slip -cover , måleri en bild-till exempel en hund-i mitten av gaveln eller klippa ut ett avsnitt från centrum av trä huvudgavel och installera en spegel .


Relaterade artiklar


hur man rengör möbler i körsbärsträ
hur man gör två enkelsängar till en king size säng
hur att rekonditionera en slaktare block bord
hur man gör en symaskin skåp
hur man sätter ihop en ram king size-säng
hur du tar bort fläckar från möbler av trä
diy stol klädsel
hur man bifoga en sänggavel
träbearbetning tillbehör för bäddning
information om madrass kvalitet