diy husdjur steg

diy husdjur steg

Som husdjur blir äldre , precis som människor , bli deras förband nedslitna . De blir stela och ömma och det blir svårt för dina fyrbenta vänner att ta sig runt . Detta kan göra det svårt för din hund eller katt att göra det på till soffan eller sängen . Pet steg är ett sätt du kan hjälpa din fyrbenta följeslagare nå sin favorit viloplatsen i huset . Kommersiella husdjur steg är dyra , så gör din egen är en mer ekonomiskt val

Du behöver : .
1/2-tums plywood
3/4-inch plywood .
Cirkelsåg.
Sandpapper, medellång grus.
Hammer.
Nails.
Paint .
Fläcken.
Mattan.


1 .
Skär sidorna på stegen med en cirkelsåg från 1/2-tums plywood . Du behöver två stycken för sidorna , varje 11 1 /4 inches med 16 1 /2 inches .
2 .
Skär stammarna av stegen från 1/2-tums plywood . Du behöver en bit för de lägre riser , 5 1 /4 inches med 14 1 /2 inches , och ett stycke för den övre stocken , 6 inches med 14 1 /2 inches .
3 .

Skär slitbanor av stegen från 3/4-inch plywood . Du behöver två stycken , 9 1 /4 inches med 16 inches varje .
4 .
Skär ryggstöd från 3/4-inch plywood . Det bör mäta 9 1 /4 inches med 13 1 /2 inches .
5 .
Sand ditt virke för att säkerställa att kanterna är släta med medelhög slippapper .
6 .
Placera botten riser platt på arbetsytan. Square upp kanten på botten stock och nedre kanten av en av sidobrädor . Fäst två stycken tillsammans med hammare och spik .
7 .
Fäst den andra sidan bordet för att den andra sidan av den nedre stocken . Square upp kanterna och använda hammare och spik för att fästa två stycken tillsammans .
8 .
Square upp kanten av den övre stocken med den övre kanten av de två sidopanelerna , som är nu sitter på undersidan riser . Fäst ihop med hammare och spik .
9 .
Placera ryggstöd på baksidan av trappan. Se till att kanterna på ryggstöd är i jämnhöjd med kanterna på sidostyckena . Använd en hammare och spik för att fästa ihop bitarna .
10 .
Center ett av slitbanan bitar ovanpå stocken . Fäst slitbanan på plats genom att hamra spik genom både fram- och baksidan av slitbanan , in i stocken . Fäst den andra slitbanan till botten stocken genom att centrera den och spika det på plats .
11 .
Paint eller fläckar på färdiga steg . Låt dem torka helt innan den används. Om så önskas kan den färdiga stegen täckas i mattan . Du behöver två 9 1/4-fat av 16- tums bitar av mattor . Mattan kan sedan fästas till början av båda stegen med en häftpistol .

tips och varningar


 • Plywood säljs i ark av olika storlekar . Detta projekt kommer att kräva en , 1/2-tums ark 4 av 8 fot (eller två , 2 av 4-fots ark ) , och en 3/4-inch ark 4 av 4 meter .
 • Pet steg är också en idealisk lösning för små raser av djur som inte kan göra hoppa på möblerna .


 • Relaterade artiklar


  hur man bygger ett steg pall för barn
  hur man kan inreda med moderna möbler
  jämföra en kung & en California king size-säng ram
  traditionell salong möbler
  hur man klä soffa möbler
  diy lcd-tv väggfäste
  gör- det - själv pvc utemöbler
  hur man avsluta utomhus trämöbler
  historia schäslong
  hur man använder en drottning sänggavel med en king size-säng