hur man gör en överdrag för en vinge -stödd stol

hur man gör en överdrag för en vinge -stödd stol

När möbler strukturellt ljud men obehagligt klädd kan en överdraget hjälp . Vispa upp ett par överdrag och ändra utseendet på din vinge -stödd stol när du vill . Du kommer att spara en större summa pengar jämfört med reupholstering stolen . Med överdrag , det finns mycket att sätta på och ta bort av tyg , men slutresultatet kan vara fantastisk

Du behöver : .
Pencil
Papper.
Tyg måttband.
15 meter tunt .
Rakt stift.
Stor hand synål .
Tråd.
Sax.
Tvättbart material märkning penna eller tyg markör .
Tyg vikter eller burkar tonfisk .
Rakt stift.
15 meter valt tyg ( se tips ) .
Symaskin.
Strykjärn och yta.
Paketet krok och ögla tejp .


1 .
göra skisser av dina vingar -stödda stol från framsidan, baksidan och åsikter sidan , och märker varje del .

2 .
Mät varje material som redan finns på din vinge -backed stol , och in mätvärdena på dina skisser . Använd en flexibel tyg måttband , och drapera det löst när du använder den. Till exempel mäta från botten av sidan , upp över armen , under dynan , tvärs över stolen , upp över den andra armen och i sidan till botten av stolen . Mät ryggstödet och baksidan av stolen , insidan armlängdsprincipen ( lägg 4 inches till varje ) och utanför armslängds avstånd. Spela in bredden av vingarna på den bredaste delen och lägg 4 inches . Mät vinge höjd från mitten av vingen (även med armen höjd ) till toppen av vingen , tillsätt 5 inches och multiplicera med två .
3 .
Mät dynan separat om du vill att det ska ha en egen täcker . Mät hela vägen runt dynan över ytan på sätet, längs sidan av dynan och tillbaka runt till utgångspunkten . Tillsätt 2 inches av tyg till dynan mått för att ge dig tillräckligt med material .
4 .
Lägg ut tunt på en plan yta och använda tyget penna för att markera de mätningar av tyget bitar på muslin . Skär tunt i bitar som är tillräckligt små för att arbeta med , vilket gör dem ca 2 inches större än du behöver för varje del att ge dig själv gott om utrymme att arbeta .
5 .
Placera bitar av tunt på stolen och PIN dem till varandra , med kanterna på muslin sticker upp , göra en slags inside-out täcka över ytan ordförande. Skriva med tyget penna där varje del hör hemma , till exempel "top of kudde " eller " vänster panel av stolen . " Spara vingarna till sist.
6 .
Anchor stift tyget till klädsel , om inte stolen är läder eller vinyl . Detta håller tunt fortfarande medan du arbetar . För att förankra muslin , hålla ett stift på framsidan och mitten av stolen . Tryck in den i muslin på en 45-graders vinkel mot den yttre kanten av tyget tills det går in i klädseln , sedan luta stift huvud mot den yttre kanten av stolen , vridbara skaftet av stiftet ut från stolen , och tryck stiftet hela vägen in klädseln . Släta ut rynkor någon ur muslin , men inte sträcka ut den . Placera ytterligare förankra stift på vänster sida , sedan på höger sida. Fortsätt pin-montering av muslin tills stolen är täckt med en inside-out -modell av en överdrag som är som du vill .
7 .
Ta försiktigt ut tunt bitar från stolen , och använda dem som mönsterdelar . Använd tyget vikter eller burkar tonfisk för att hålla tyget på plats . Klipp ut tyget lämnar en 1-tums sömsmån .
8 .
Hand baste bitar med en hand synål och tråd längs nålas sömmarna , om du vill och prova överdraget på ordförande. Machine baste överdraget . Använd den längsta tråckelsöm när du syr överdraget , särskilt om du är ny till sömnad eller om det finns några ovanliga egenskaper hos dina vingar -stödda ordförande . Sömmar kan behöva slet ut och resewn och långa stygn är lättare att rippa och göra om .
9 .
Sy kuddfodral om du gör ett separat kuvert för dynan .

Vik över kanten och sy en fåll för dynan stängning , sedan sy krok -och loop tejp på kanterna när dynan är överdraget bör stängas. Sy hård krok sidan på första , och placera den så att den kommer att möta i mot dynan . Sy luddiga sidan till den andra sidan av öppningen så att det kommer att ställas inför ut och ta kontakt med hooked sidan av bandet.
10 .
Sätt på locket och kontrollera passform . Anteckna allt som behöver ändras . Ta försiktigt bort överdraget och göra ändringarna . Kontrollera om passa igen . När du har rätt passform för din stol , sy sömmarna med en kort , tight , raksöm .
11 .
Prova överdraget på stolen igen , och markera den längd som behövs på fållen längst ner . Nåla fast tyget under precis som det kommer vara när den är färdig . Ta bort överdraget , järn fållen om så önskas , och sy på maskinen . Använd en medellång eller kort raksöm .
12 .
Iron överdraget om så önskas och lägg den på din stol .

tips och varningar


 • Railroading , som körs tyget horisontellt istället för vertikalt upp och över stolen kan använda mindre tyg .
 • mindre mönstret , desto lättare överdraget är att göra . Stora mönster måste motsvaras noggrant , och detta använder mer tyg .
 • Du kan använda tyg klipp för vingarna och kudde boxning remsor .
 • tygtjocklekar kan spara tid eftersom du inte behöver stift material så mycket , eller överhuvudtaget, medan du skär ut bitar .
 • Om att arbeta med asymmetriska möbler , vrid PIN-fit bitar av muslin upp och ner innan de placeras på tyg att klippa ut tyget , eftersom sy överdraget inside-out inte fungerar med asymmetriska möbler .
 • Göra bitarna lite för stor och sedan sy sömmarna hårdare är mycket lättare att fixa än att klippa tyg för liten .


 • Relaterade artiklar


  hur man använder en drottning sänggavel med en king size-säng
  vad är madrass vadd ?
  skillnaden mellan Kalifornien King & ordinarie kungen
  köksstol rulle alternativ
  gratis diy planer på en inbyggd säng
  hur du tar bort mögel från utemöbler
  hemlagad rustika möbler
  hur man fixar strimlad lädersäten
  hur man väljer viktorianska möbler
  polyuretan vs latex madrass