imperium möbler egenskaper

imperium möbler egenskaper

Den designen kallat Empire är rotad i regeringstiden av Napoleon Bonaparte och fascinationen vid den tiden med klassisk arkitektur och interiörer . Den tidiga 19th century möbler skapade i empirestil återspeglade det politiska klimatet att störta adeln och det sociala klimatet att imitera den geometriska inställning till design av den antika romerska och grekiska kulturer.

Stolar

Empire möbler är en blandning av rena , enkla linjer och omsorgsfullt la ornamentik . I stolarna, kurvor och linjer är känsliga i både vikt och proportioner. Möbelsnickare, då kallad möbelsnickare , lånade den böjda ben i den grekiska klimos ordförande . Frambenen vända utåt och fötterna är klor , som liknar djur tassar . Den egyptiska och romerska inflytandet syns i curulus stolen , där benen liknar två halvcirklar , en uppsättning ovanpå den andra så att de två punkterna i kurvorna går samman .

Tabeller

I motsats till fint bildade men funktionella stolar i empirestil tabellerna är stabilare och tyngre i utseende . Bordsskivor vila på singular kolumner stöds av tre eller fyra utsträckta ben , benen slutar i klo fot eller helt enkelt böjd att en rundad slut . Den klaffbord , där bordsskivan är uppställd och med gångjärn sidorna så att de kan fällas ned , är gemensam för empirestil . Mahogny används i stor utsträckning vid byggandet av borden och i säte, men knut alm och lönn ses också . Förgyllda applikationer ibland ses på borden , i form av pastorala scener eller " medborgerlig " åtgärder . denna egenskap speglar de teman som är gemensamma för teckningar i antika romerska kulturen

Dekorationerna Dekorationerna lades till möbler och utseende är en av skiktning dekorativa på funktionella . Sådana motiv som lyror eller emblem fyll dekorativa element i stol ryggen eller på kistor , men sådana inslag förekommer partitionerad i stället införlivas . Vanliga motiv inkluderar pyramider , bin , örnar och svanar , liksom ovala emblem som bokstaven " N " är ingraverat .

Funktionalitet

Imperiet möbler är funktionell , kan tillgodose behovet av användaren, men stolar och soffor är sällan bekväm . Klädseln är minimal , ryggar den raka och sittplatserna nästan linjärt. Det är som om användaren förväntas sitta på uppmärksamhet . Som ett av målen i empirestil var att få en ren , linjär överklagandet poster såsom låda drar exkluderades från skåpet . Funktionaliteten i dessa fall haft en underordnad roll till stil . Låda drar och dekorativa gångjärn är inte helt frånvarande , men dess användning är förnuftig .


Relaterade artiklar


hur man fixar en fastnat byrålådan
hur man gör speglade tabeller
hur man täcker möbler med lakan och t - stift
hur man väljer våningssängar
hur man bygger en inbyggd fönsterplats
hur man bygger ett konvertibelt krubba
hur man räddar en gammal trä bordsskiva
information om möbeltapetsering ett badkar stol
hur man bygger i trä skytte bänkar
hur man skär latexskum