olika stilar av vinge stolar

olika stilar av vinge stolar

En vinge stol skiljer sig från andra stilar i fåtöljer på grund av den stora vinklade "vingarna " fäst på baksidan av stolen . Enligt Design Boom. com var vingarna ursprungligen avsedda att skydda den som sitter i stolen mot drag från värmen i en öppen spis . Under årens lopp har flera stilar av vingen stol utvecklats .

Minimalist

Några ytterback stolar funktionen utarbeta detaljerna och klädsel , medan andra är minimalistisk . Enkla linjer är ett tecken på en minimalistisk stol , som är fasta färger istället för mönster , mindre dämpning om någon alls, och ett nedre delen av ryggen än de flesta vinge stolar .

Stora Bevingade

Storleken på vingarna på ett stol varierar kraftigt mellan de olika stilarna . Vissa stolar har knappt märkbara vingar , medan vingarna på andra stolar sticker ett stort avstånd från baksidan och tar upp hälften till tre fjärdedelar av längden på armstöd . Stolar med stora vingar tenderar att se mer tronen -like än mindre bevingade stolar . American style vinge stolar har oftast större vingar än fransk stil .

Queen Anne Style

Queen Anne möbler utmärker sig genom sin ben stil och närvaron av en snidad skal på benen eller en annan del av möbler . Queen Anne vinge stolar har en stoppad sits, rygg och vingar med distinkta träben . Benen är bredare upptill och böj utåt , bara för att kona för att böjas inåt mot botten .

Bibliotek Stolar

Bibliotek vinge stolar härrörde i allmänhet från England kring mitten av 19th century . Stolarna har mindre sidostöd och är oftast gjorda av läder , med tuftade klädsel . Stolarna har oftast raka ben i ryggen med mer dekorativa , böjda ben framför .

Futuristic

Några samtida designers , såsom Jens Risom , har kommit med sina egna futuristiska utseende versioner av vingen ordförande . Dessa stolar har den distinkta vingar på sidan , men har ovanliga ben former som stativ benen, eller särskiljande ryggar , såsom en rundad rygg eller en back som valv över ordförandeskapet .


Relaterade artiklar


hur man målar bokhyllor
Teak Sealer vs teak olja
tips om fordonsreparationslackering trämöbler
Hur kan jag bli av med gamla möbler i Boone County , Kentucky ?
användningsområden för gamla möbler
hur man bygger en modern träbänk
konferensrum design checklista
Kostnaden för fordonsreparationslackering möbler och ny
standard höjd för en matsal stol
hur reparera trä snurrstol ben