göra en soffa

göra en soffa

Att göra en soffa är inte så svårt som det kan låta , speciellt om du har lite erfarenhet av träbearbetning och sömnad . Köpa skum färdigskurna så att du inte behöver oroa sig för att använda en elektrisk kniv eller göra ett mätfel med skum . När du bygger din egen soffa kan du välja den exakta mått , så att den kan arbeta i vilken storlek utrymme du har . Välj ett slitstarkt material , såsom tung duk eller vinyl , för att täcka ramen och skum

Du behöver :
4 bitar plywood , 36 inches med 96 inches med 1 tum .
Måttband.
Cirkelsåg.
Carpenters lim .
1 5/8-inch skruvar , ca 50 .
Drill .
10 1 /2 meter vadd , 45 inches bred .
12 1 /2 meter tjockt tyg , 60 inches bred .
Sax.
Häftapparat och häftklamrar.
Symaskin.
Matchande tråd.
6- tums skum , 82 inches med 24 inches .
6- tums skum , 70 inches med 12 inches .
2 stycken 6- tums skum , 18 inches med 12 inches .


1 .
Skär plywood i fem delar. Ett stycke ska mäta 36 inches med 84 inches , bör en åtgärd 20 inches med 84 inches , bör en åtgärd 24 inches med 82 inches och två bör åtgärd 26 inches med 36 inches .
2 .
Ställ 36-av -84-tums bit plywood upprätt . Detta stycke kommer att utgöra baksidan av soffan . Placera en limsträng längs ena långsidan av varje 26-av -36-tums bit och trycker mot ändarna på bakst . Säkra med den 1 5/8-inch skruvar , in genom baksidan av bakstycket och placerade ca 6 inches isär .
3 .
Limma de två kortsidorna och en lång sida av 24-av -82-tums bit plywood och skjut in det i tre sidor bildruta du just byggt . Du vill att 24-av -82-tums styck skall vara ca 18 inches från marken . Säkra med skruvar genom ryggen och sidostyckena , utplacerade ca 6 inches isär .
4 .
Placera 20-av -84-tums bit plywood mot bottnen öppna delen av ram . Dess ändar ska vara i nivå med utsidan av sidostyckena . Applicera en limsträng till sina två korta sidor och bifoga det till mitten och sidostyckena med skruvarna .
5 .
Drapera vadd över hela utsidan av plywoodlåda du bara byggts . Täck vadd med tyget . Dra tyget sträckt och häfta det på plats på undersidan av ramen och längs sitsen
6
Klipp till en bit tyg som mäter 177 inches lång med 61 inches bred . söm på ett extra 2- tums bit längs ena sidan för att få bredd behövs . Vik tyget på längden , med rätt räta , och sy ihop längs tre sidor och lämnar den fjärde sidan är öppen.
7 .
Vrid tyget med rätsidan utåt och skjut 82-tum-av -24-tums kudde i den. Detta kommer att bli säte för soffan. Hand-sy den fjärde sidan stängd och plats på soffan .
8 .
Upprepa , skära tyg som är dubbelt så lång och bredden på de andra kuddar , plus 1 tum , och dubbelt djup plus 1 tum . Klipp två bitar som är 49 inches med 37 inches för sidokuddar och en pjäs som är 153 inches med 37 inches för ryggdynan . Vik på mitten , räta mot räta , sy och längs tre kanter , sväng höger sida ut , skjut kuddar i och hand-sy öppningar stängda .
9 .
Placera den långa dynan längs baksidan av soffan och de två kuddar sidan mot armarna på soffan .

tips och varningar


 • Justera måtten på soffan för att passa dina behov genom att skära skummet och plywood som antingen är längre eller kortare .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en DVD förvaring
  DIY hem skrivbord med Cubbies
  Hur gör jag en ungdom dagbädd ?
  hur du beställer reservdelar till Select Comfort sängar
  hur snabbt Refinish en skadad desktop
  Simmons BeautyRest vs Sealy tryckavlastande
  hur man skyddar en stor säng
  hur man berättar en falsk från ett original bertoia stol
  hur man skyddar en madrasser
  hur loft en våningssäng