hantverkare svarvverktyg

hantverkare svarvverktyg

svarvning eller trä-svarvning , innebär formandet av trä cylindriska former , med hjälp av speciella skärutrustning . Vanligtvis trä som skär monterar trämaterial på en roterande bas . När träet blir använder hantverkaren olika verktyg för att rista in den, vilket resulterar i en form som är helt enhetliga , 360 grader runt en mittpunkt . Populära programmen för trä-svarvning ingår benen på bord eller stolar , säng-stolpar och skålar . Artisan trä-svarvning använder traditionella metoder . det får använda en hand-driven energikälla istället för elkraft , eller det kan förlita sig på att skära för hand istället för att använda datoriserade skärprogram

Svarvar

Det viktigaste verktyget för någon trä Turner är svarven , den enhet som gör trämaterial snabbt snurra runt . Miniatyr svarvar är utmärkta alternativ för amatör trä svarvare , som väger mindre än full- size modeller . De flesta moderna svarvar använder el , en bekvämlighet som sparar träet svarfvaren en hel del fysisk ansträngning . En hantverkare svarv kan följa traditionen och förlita sig på en manuell strömkälla , t. ex. en fotpedal , samma princip som används för traditionella symaskiner .

Ball avbitare

Bollen fräs använder en enkel mekanisk princip att låta hantverkare trä turner att skapa rundade ändknoppar och detaljer . Bollen fräs fäster vid svarven , där det svänger i en båge vinkelrätt mot svarven egen rotationsaxel . För att skapa en klotformad form , anpassa dig mitt på bollen skärarens båge med raden av svarv . När svarven börjar snurra ditt material , du gradvis passa bollen saxen fram och tillbaka , stoppa svarv däremellan, tills den når en snygg cirkel eller halvcirkel .

Skölpar

Skölpar är användbara för tråkiga depressioner in vände trä projekt . Till exempel är en mejseln oersättlig för att skapa hålrum i en svarvad skål . När du köper ett hål, kan du välja mellan många varianter . Den traditionella irländska mala mejseln har en " svept -back " profil som gör det möjligt att ta bort trä smidigt och snabbt .

Smala Monteringspasta Verktyg

Om du vill skapa indrag i en svarvad pjäs som är relativt djup och smal , du måste använda smala avsked verktyg . Dessa genomför liknar tjocka blad . Till exempel kan du skapa en balustrad för en trappa räcke med hantverkare vrida tekniker . För en dramatisk effekt , bestämmer du dig för att skulptera räcket till en mjukt svängda kolumn . Men i båda ändarna, vill du räcket att förbli torg , i jämnhöjd med ansiktet av ledstången . Att skapa en visuell avgränsning mellan den rundade talade och dess fyrkantiga rubrik och fot , kan du använda en smal avskedsord verktyg för att " stämjärn " en subtil ringen i kolumnen övre och undre kanten .


Relaterade artiklar


Skillnaden mellan King & Kalifornien King ark
franska land skänk & Hutch stilar lantgård
hur man löser syran i en syra- bas titrering
instruktioner om hur man kan väva sjögräs stol stolar
Vilken är den bästa typen av barnsäng madrass för en nyfödd baby ?
hur man klä en stol från ikea
hur man använder gamla TV- fall som badrum fåfänga
hur man hänga en bubbla stol stå
vad är en mikrofiber soffa ?
pärmskåp fordonsreparationslackering