hur man gör en vägg sänggavel

hur man gör en vägg sänggavel

Sänggavlar är dyra och det är ofta svårt att hitta en som passar din inredning och preferenser . Göra din egen sänggavel är billigare och ger dig möjlighet att välja färger och mönster som du vill . Hemlagad sänggavlar kan variera från en rektangulär form till mer komplicerade och moderna former , beroende på din förmåga med en såg . De är ganska lätta att sätta ihop och kommer att pågå i många år . En hemmagjord sänggavel kan även bytas utan alltför mycket besvär om du väljer att inreda

Du behöver : .
måttband.
1 /2 plywood .
2-tums skum.
Vadd.
Tyg.
Häftpistol.
Monteringsfästen .


1 .
Mät sängens huvudända för att fastställa vilken storlek du behöver träbit för att vara . Skogen för gaveln kommer att behöva 2 till 3 inches bredare än sängen på varje sida . Höjden är en fråga om personlig preferens , men bör vara tillräckligt hög för att tillåta en person att vila mot det utan att slå i väggen på toppen . Den nedre delen av gaveln måste vara i nivå med toppen av sängen .
2 .
Skär ett ark med 1/2-tums plywood i den storlek du önskar . De flesta virke återförsäljare kommer att minska pjäs dina specifikationer för dig för en liten avgift . Inköp 2- tums tjock skum i samma mått som plywood.
3 .
Sand plywood på alla sidor tills den är smidig i handen. Detta kommer att hindra den från att fastna i tyg eller med skarpa kanter .
4 .
Klipp till en bit fiberfill vadd så att det är 12 inches längre och längre än plywood. Skär ett tyg som du väljer att ha samma storlek.
5 .
Lägg tyget nedåt på en ren yta med tryck nedåt och smidig det så att det inte finns några rynkor . Placera vadden ner ovanpå tyget .
6 .
Placera skummet i mitten av vadd så att det finns lika mycket vadd överlappande skummet på alla sidor . Placera plywood ovanpå skummet .
7 .
Vik tyg och vadd över plywood och släta ut den. Häfta ihop tyg och vadd till alla fyra hörn av plywood med en häftpistol . Lyft huvudgavel upp och se till att den främre är slät och något mönster på tyget är där du vill ha det . Om justeringar behövs , ta bort häftklamrar och flytta plywood .
8 .
Lägg huvudgavel ner och placera häftklamrar vartannat inches längs alla sidor .
9 .
Skruva fästen på väggen och på baksidan av gaveln så att den kommer att vila på väggen i rätt position . Skjut gaveln på konsoler på väggen och njuta av din nya sänggavel .


Relaterade artiklar


hur man bygger en enkel trä sängram
hur du monterar en lat pojke stol
hur man målar en trä skrivbord
vad man ska använda den kinesiska lackerade möbler
hur man fixar justerbara kontorsstolar
hur man gör trä lådor glida lätt
kan återställa trämöbler
hur man fixar commodes
välja en madrass för barn i lekåldern
hur du beställer reservdelar till Select Comfort sängar