hur man gör lösa sofföverdrag

hur man gör lösa sofföverdrag

Gör över soffan genom att skikta långa och lösa tyger över den . Använd kontrasterande färger eller mönster att lägga till visuella intresse eller hålla sig till en färg eller ett mönster om det är mer din stil . Du kan också använda endast ett lager om du inte känner för att skära och mäta så mycket tyg

Du behöver : .
Måttband
Heminredning eller klädsel vikt tyg , antingen en färg eller mönster eller två kontrasterande .
Rakt stift.
Matchande tråd.
Symaskin .


1 .
Mät soffan på bredden , från botten av en sida , längs ena sidan av armen , över sätet , över den andra armen , och längs sidan av armen till botten . Detta är den arm -till-arm mätning . Mät soffan från längst ner i mitten av framsidan, baksidan över sätet , över toppen och sedan ner igen . Detta är front- to-back mätning . Också mäta bredden på sätet och djup armstöd .
2 .
Klipp till en bit tyg så att den mäter djupet på armstöden plus 2 inches i armen-till- arm mätning plus 14 inches . Till exempel , om din soffa är 150 inches arm till arm och 24 inches djup , klippa tyget så det är 164 inches med 26 inches . Detta är den arm tyget .
3 .
Klipp annan bit tyg som mäter sittbredd plus 2 inches av front- to- back mätning plus 14 inches . Om din front-to- back mätning är 140 inches och din plats bredd är 48 inches, skar en bit som är 154 inches med 50 inches . Detta är klädseln.
4 .
Skär kontrasterande tyg så att den mäter front- to- back mätning plus 12 inches av sittbredd plus två gånger arm till arm-mätning . För exempelvis en soffa som är 150 inches arm till arm , har en 48-tums sits och är 140 inches bakfram , skar en bit som är 152 inches med 348 inches .
5 .

Vik de fyra kanter under tyg över en halv tum , sedan en annan en centimeter och nåla fast . Sy längs kanterna , ta bort stiften när du går .
6 .
Drapera under tyg över soffan , ordna det så att det hänger jämnt och snyggt .
7 .
Vik de fyra kanterna sätets tyg över en halv tum , sedan en annan en centimeter , nåla och sy längs kanterna . Upprepa med armen tyget .
8 .
Drapera sitstyget över framsidan , sits och rygg i soffan. Placera armen tyg över klädseln , så att den hänger över armar och bildar ett plustecken med klädseln .
9 .
Stoppa den extra sits och tyg i sidorna och baksidan av soffdynorna , tills tyget skummar bara den nedre kanten av soffan .

tips och varningar


 • För att minska behovet av att mäta och sy , kan du ersätta den under tyget med en queen-eller king size- lakan .


 • Relaterade artiklar


  fjäril bord blad instruktioner
  hur du ansluter två enkelsängar att göra en kung
  hur man fixar en trasig stol i trä
  hur du tar bort en HON sidled fil låda
  ställen att köpa utemöbler
  hur man bygger ett bord matsal med handverktyg
  hur man gör en bänk från landskap virke
  stolsöverdrag instruktioner
  konferensbord stilar
  Hur jämför jag luft spole skumgummimadrasser ?