hur man klä möbler med matta

hur man klä möbler med matta

Tapetsering möbler med matta kan göras på samma sätt som med andra klädsel . Den enda skillnaden med att använda mattan för klädsel är att de verktyg som behövs för att slutföra uppgiften måste vara mer slitstark än traditionell klädsel verktyg för att anpassa tjockleken på mattan . Matta som möbeltyg är konstruktion liknar det att tjocka gobeläng tyg och kan bearbetas med på ett liknande sätt . Matta kommer att vara mer slitstark än andra klädsel materialet så att slutresultatet kommer att pågå längre .

Du behöver:
mattkniv
. Matstol .
Tång.
Hammer.
Nubb .

Förberedelser


1 .
Skrapa någon skum uppbackning från mattan med hjälp av en mattkniv eller liknande vassa blad . Arbete tills alla spår av skumbaksida skrapas bort för att göra mattan lättare att arbeta med .
2 .
Rulla mattan upp i en tät rulle och tryck ner det med alla dina vikt . Upprepa vältningsprocessen i olika riktningar för att göra mattan så följsamma som möjligt för tapetsering med .
3 .
Trim toppskarv eller högen av mattan om så önskas med hjälp av en mattkniv eller liknande blad . Mattor med långa shag eller lugghöjd kan dra nytta av trimning för att få ett resultat snyggare slut .

klä en matsal stolsitsen


1.
bort kudden stolsitsen från stolen ramen. Gör detta genom att skjuta lösa sittunderlag upp från botten av stolen ramen med händerna . Ta bort alla gamla beläggningar från sittunderlag med hjälp av en skruvmejsel eller tång för att dra ut tidigare infästningar som Staples eller nubb .
2 .
Lägg mattan över toppen av sittdyna och ordna fram mönstret i mattan placeras i sin slutliga ståndpunkt . Klipp mattan runt sittunderlag med en mattkniv . Lämna en kant på ca 2inches hela vägen runt för att möjliggöra en söm . Vrid mattan och sittdyna upp och ner så att mattan är hög nedåt och sittdyna är på toppen av det .
3 .
Vik mattan över sittdyna och börjar tack tätt på plats . Arbetet med en kant i taget och hammare i en rad nubb ungefär 1inch mellanrum . Upprepa processen på andra sidan tills mattan hålls ordentligt på plats. Gör samma sak för de återstående två sidorna .
4 .
Vik mattan i hörnen av stolen svampen tills den synliga sidan av sätet har en snygg kant . Tack dessa veck på plats med nubb och hammare . Det kan vara nödvändigt att skära ut delar av den mattan i hörnen för att få en snygg finish .
5 .
tillbaka stolsitsen i stolen ram genom att tappa den i rätt läge och trycker in plats .


Relaterade artiklar


samtida avföring , soffor och stolar stilar
hur man rengör ett harts - behandlade polyester stol
kan återställa lagring stammar
reparation av microfiber klädsel
hur man bygger möbler hörnet dator
diy soffa
primitiva möbler målning & färgningsteknik
hur man gör en vridbar spegel bokhylla
hur du flyttar möbler på glasunderlägg
Hur hittar jag våningssängar billigt i St .