hur man reparera en kudde

hur man reparera en kudde

Det är nog inte den bästa idén att slänga en hel soffa bara för att kudden har ett hål eller reva . Arbetet med att reparera kudde istället . Även dynan kanske inte ser 100 procent på samma sätt som den gjorde när du först tog den i ditt hem , är detta ett ekonomiskt sätt att fortsätta använda det så länge som möjligt

Du behöver : .
tråd och nål ( liknande färg på tyg ) .
Tyg patchar ( liknande tyg av kudde ) .
Järn.
Strykbrädan.
Tyg lim.
Tyg sax.


1.
Dammsug yta på dynan innan du försöker reparera den . Ta bort kuddfodral och tvätta sedan på den mjuka cykel i din tvättmaskin om det behövs . Kontrollera etiketten tyget vård på dynan i förväg för att säkerställa att det är maskintvättbar-om inte , kan du behöva ha det torrt rengöras eller rengör den för hand
2
Vänd . kudde inifrån och ut . Använd en gängad nål för att sy några revor eller tårar i dynan . Håll varje sida av tår tillsammans ordentligt ( stift tillsammans om det behövs ) . Kör nålen genom ena sidan av tår ( så nära kanten som möjligt ) sedan över toppen , och återigen igenom de första sida --- Detta kallas ibland för en overstitch eller överhandskast fålla mönster . Fortsätt med detta mönster tills revan är säkrad stängd .
3 .
Använd en stryka på tyg patch om du har ett litet hål i dynan . Dessa fläckar kommer för olika typer av tyger i olika färger för att matchar soffan . Skär ett tvärsnitt från plåstret för att passa bekvämt över hålet . Sätt kudden öppning i triangulära slutet av en strykbräda och håll strykjärnet på medelvärme under patch ( texten nedåt ) i cirka fem till 10 sekunder . Låt det inte sitta för länge eller du kan skapa ett avtryck i tyg från värmen . Kontrollera att plåstret sitter fast på insidan av dynan .
4 .
Skär en liten del av tyget från soffan som inte exponeras, såsom ett överskott flik under , att som en annan alternativ täcka hålet . Klistra in den ordentligt över hålet ( från insidan av dynan mot tyget lyser igenom till andra sidan ) med tyg lim .
5 .
Placera repareras kuddfodralet tillbaka över stoppning . Vänd kudden så att den reparerade sidan är gömd innan du återlämna det till sätet.

tips och varningar


 • För en skinnsoffa kudde , kan du behöva en full läder reparationssats. Du kan behöva tillämpa en särskild pasta eller kitt på utsidan av dynan efter applicering av plåstret .


 • Relaterade artiklar


  hur du monterar en metall queen size- säng ram
  Hur gör jag reparerar stolar Coleman gräsmatta ?
  Hur hittar jag en madrass täcka ?
  hur man gör ett skrivbord med hjälp av ett köksskåp
  problem med träfanér lossnar
  lära sig att göra läder möbler
  Hur stor ska ditt matbord vara ?
  tutorial för att bygga en pärlstav sänggavel
  vad betyder siffrorna på rostfritt bestick ?
  felsökning av en Howard klocka mjölnare farfar